<p>Het kunstwerk in Ravenstein. (Foto: Hanny Hamers)</p>

Het kunstwerk in Ravenstein. (Foto: Hanny Hamers)

Kunstwerk onthuld bij Klooster Huize Nazareth in Ravenstein

  •   keer gelezen

RAVENSTEIN | Het kunstwerk bij Klooster Huize Nazareth in Ravenstein is afgelopen vrijdag onthuld. Het beeld is gemaakt door de lokale kunstenares Betsie Schepers - Van Loon. Het toont het werk van de zusters JMJ in het onderwijs, de kraamzorg en de ouderenzorg.

Woningcorporatie Mooiland kocht in 2006 de sociëteit van Jezus, Maria en Jozef (zusters JMJ). De aankoop was er met het voornemen om er sociale woningbouw voor ouderen met een zorgvraag in te realiseren. Dat idee bleek uiteindelijk financieel niet haalbaar. Gesprekken met potentiële kopers bleven lange tijd zonder resultaat. Daardoor stond het klooster zo’n 15 jaar leeg. Uiteindelijk slaagde Mooiland er wel in om er achttien appartementen te realiseren. 

Herinnering
Om een herinnering aan de zusters -die zich jarenlang inzetten voor de gemeenschap- op te richten werd er geld ingezameld onder de lokale gemeenschap, maar kwamen er ook financiële bijdragen van onder andere de Dorpsraad, gemeente Oss en Mooiland. Het kunstwerk staat op een hardstenen sokkel midden in de voortuin van Huize Nazareth aan de Kasteelseplaats. Het nodigt uit om het beeld van alle kanten te bekijken. Er zijn drie informatieborden bij geplaatst die meer vertellen over de rijke historie van de locatie, de zusters JMG en de duurzame toekomst.

Meer berichten