Hendriks Coppelmans verlaat Loopkantstraat en verhuist naar Oss

  •   keer gelezen

UDEN | Na een historie van ruim 50 jaar verlaat Hendriks Coppelmans Bouwgroep eind dit jaar de Udense Loopkantstraat. De kantoorvestiging verhuist naar Dome-X aan de Kanaalstraat in Oss. Daarmee wordt het de directe buur van Hendriks Bouw en Ontwikkeling, waarmee de Udense tak van het familiebedrijf medio 2020 herenigd werd. Ook de materieeldienst en houtconstructiefabriek verhuizen mee naar Oss.

De serviceafdeling van Hendriks Coppelmans behoudt een vestiging in Uden en is eind september verhuisd naar de Oude Udenseweg 31 (Rondweg Volkel). Vanuit deze locatie heeft het Serviceteam een snelle uitvalsbasis voor onderhoudswerkzaamheden aan huurwoningen van Area, in Uden en Veghel. De verhuizing naar Oss maakt intensievere samenwerking mogelijk met het moederbedrijf Hendriks Bouw en Ontwikkeling en biedt groeiruimte aan de afdelingen materieeldienst en houtconstructies. ”Dat is prettig want er liggen veel uitdagingen in onze sector”, schetst René Beks, directeur ontwikkeling en innovatie bij Hendriks Coppelmans. “Denk aan de energietransitie, circulair materiaalgebruik, modulair bouwen, prefabricage en verduurzaming van bestaande woningen. Maar ook betaalbaarheid van wonen en beschikbaarheid van bouwgrond vragen onze aandacht. Dan is het goed om kennis en capaciteit te bundelen”. Vincent Hendriks, vanuit de hoofddirectie verantwoordelijk voor Hendriks Coppelmans, vult aan: “Samen hebben we de innovatiekracht in huis om die uitdagingen slim, sociaal en sustainable aan te vliegen. Als we dichter bij elkaar gehuisvest zijn, is het makkelijker om elkaar daarin te vinden en zijn we als bedrijvengroep blijvend waardevol voor onze klanten. De verhuizing heeft geen gevolgen voor de naam en marktpositie van Hendriks Coppelmans. Die blijft onveranderd.”

Historische grond
Hendriks Coppelmans heeft een rijke historie van bijna 100 jaar die nauw verbonden is met de Udense Loopkantstraat. Als onderdeel van het Osse Gebroeders Hendriks Bedrijven was de Udense vestiging sinds 1969 gehuisvest aan Loopkantstraat 3. Eerst in een kantoor, naast een woonhuis, waar in de beginjaren ook het gezin van toenmalig directeur Wim Hendriks woonde, en later ook in verschillende uitbreidingen. Toen het bedrijf (sinds 1998 omgedoopt tot Hendriks Coppelmans) op nummer 3 uit zijn jasje groeide, verhuisde het in 2000 naar het huidige pand verderop in de straat op nummer 11. Net voor het eeuwfeest in 2022 verlaat het bedrijf nu dus definitief de Loopkantstraat. Maar het laat wat moois achter. Op de plek van het voormalige woonhuiskantoor bouwt Hendriks Coppelmans voor Area nu 39 (zorg)appartementen volgens het concept ‘Maatschappelijk mooi’. Cliënten van Labyrint Zorg & Werk en andere huurders vormen hier straks een duurzame woongemeenschap.

Meer berichten