<p>Belastingkantoor aan de Raadhuislaan in Oss.</p>

Belastingkantoor aan de Raadhuislaan in Oss.

D66 wil vluchtelingen opvangen in voormalig Belastingkantoor

  •   keer gelezen

OSS | D66 wil het voormalige Belastingkantoor aan de Raadhuislaan in Oss gebruiken voor de opvang van vluchtelingen. Daarover stelt de partij vragen aan het college van B&W.

“We krijgen de afgelopen weken verontrustende geluiden uit de gemeente Westerwolde waar AZC Ter Apel onder valt. De crisisopvang van het AZC zou overvol zijn. Er is geen plaats voor iedereen. De burgemeester van Westerwolde luidt de noodklok. Ook doet het kabinet een klemmend beroep op de provincies en de gemeentes om in kaart te brengen waar opvang geregeld zou kunnen worden. Wij willen weten of het College in Oss zich over dit onderwerp heeft gebogen”, aldus Frans Molenkamp, Henriëtte Renders en Marvin Kling. 

Faciliteiten
D66 wil weten of de keuken en de andere faciliteiten nog in het Belastingkantoor zitten, omdat er eerder ook al vluchtelingen zijn opgevangen. “Zo ja, kunnen we het gebouw dan tijdelijk gebruiken voor opvang en kunnen we dit pand nogmaals aanbieden aan het COA voor crisisopvang, al dan niet voor de korte termijn?” Mochten de faciliteiten er niet zijn, wil D66 dat er aanpassingen aan het gebouw worden gedaan. Ook vraagt D66 of eventuele bewoning door vluchtelingen de bouwplannen aan de Raadhuislaan in de weg staan. Daarbij vraagt de partij het College om een creatieve oplossing.

Meer berichten