'Namen in het licht' vindt plaats in Velp.
'Namen in het licht' vindt plaats in Velp.

Herdenken van overledenen bij ‘Namen in het licht’

  •   keer gelezen

VELP | ‘Namen in het licht’ op zaterdag 30 oktober is een nieuwe manier om Allerzielen te vieren. Om samen te komen en onze overledenen te herdenken. Een avond om te herinneren, stil te staan en te luisteren naar mooie woorden en live cellomuziek van Eveline Rosenhart. 

Deze herdenkingsavond wordt georganiseerd door Heleen Litmaath, uitvaartspreker uit Grave en Bert Jansen Venneboer, uitvaartverzorger uit Nuland. Samen nemen zij deel aan de proeftuin van het Kerkje Velp aan de Pastoor Loefsweg om mogelijk in de (nabije) toekomst uitvaarten te bieden op deze bijzondere locatie. “We zetten de namen van onze overledenen in het licht, letterlijk en figuurlijk. We spreken hun namen uit en geven ze daarmee weer even klank. Met het uitspreken van een naam erkennen we dat iemand heeft bestaan en dat we hem of haar niet vergeten zijn. Het uitspreken van de namen is een bijzonder ritueel, dat we met grote aandacht en eerbied zullen uitvoeren. Het maakt niet uit of iemand pas kort geleden gestorven is of al veel langer geleden. Iedereen is welkom om stil te staan bij de mensen die niet meer tastbaar in ons midden zijn.” Een avond van herinnering, troost en ontmoeting. Mensen zijn van harte welkom.

Meer informatie
De inloop is om 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en duurt tot 21.00 uur. Daarna is de gelegenheid om na te praten en iets te drinken. De entree is gratis. Er is geen toegangscheck. Aanmelden wordt op prijs gesteld in verband met de catering. Wilt u dat de naam van een overleden dierbare wordt genoemd? Dan kunt u deze in dezelfde mail doorgeven aan Heleen Litmaath:
heleen@studiogranaatappel.nl. U kunt ook ter plekke nog een of meerdere namen opgeven. 

Meer berichten