<p><a href="http://www.nobb.nl/activiteiten" rel="noopener noreferrer" target="_blank">www.nobb.nl/activiteiten</a>Pascalle Bonnier. (Foto: Roel van Tour)</p>

www.nobb.nl/activiteitenPascalle Bonnier. (Foto: Roel van Tour)

Openhartige film Francine Oomen in Groene Engel

  •   keer gelezen

OSS | Op initiatief van Bibliotheek Oss is woensdag 24 november om 20.00 uur een vertoning van de documentaire ‘Hoe overleef ik’ in Groene Engel. De film geeft een openhartig inkijkje in het leven van de populaire (kinder)boekenschrijver Francine Oomen.

Voorafgaand is een interview met Pascalle Bonnier die de documentaire maakte.
Bonnier volgde de auteur, illustrator en vormgever Oomen (1960) bij de totstandkoming van haar nieuwe boek ‘Hoe overleven we’, een graphic novel over haar zoektocht en gevolgen van enkele traumatische gebeurtenissen uit haar jeugd, die haar nog altijd achtervolgen.
Oomen (1960) is bekend van de zeer populaire ‘Hoe overleef ik-serie’ voor kinderen. Met ‘Oomen stroomt over’ uit 2017 over vrouwen in de overgang mikte ze met succes op een volwassen publiek.
Pascalle Bonnier (1987) is afgestudeerd aan de kunstacademie in Utrecht. Eerder al maakte ze een documentaire over Arnon Grunberg en zijn moeder. Pascalle zet haar camera vooral in om vragen te stellen die ze zonder camera niet zou durven stellen.
Kaarten voor de documentaire zijn 2,50 euro voor leden van de bibliotheek en 5 euro voor niet-leden en te koop op www.nobb.nl/activiteiten.

Meer berichten