Beste broker: wat is de beste broker om bij te beleggen?

  •   keer gelezen

Wil jij graag beginnen met beleggen? Of je nou veel of weinig wilt beleggen, wil investeren in veel of weinig verschillende bedrijven, als je wilt beginnen met beleggen dan moet je op zoek gaan naar een geschikte broker. Een broker is een soort tussenschakel tussen jou en het bedrijf waar jij aandelen van koopt. Een broker regelt de transacties voor jou, van het kopen tot verkopen van jouw aandelen. Het is belangrijk dat jij in je zoektocht naar een broker weet wat je financiële situatie is en wat je financiële doelen zijn. Voordat je begint met beleggen moet je een broker hebben gevonden die voor jou de beste is.

Jouw financiële situatie
Beleggen is mogelijk voor zowel de grote als de kleine portemonnee. Indien je echter relatief weinig geld wilt beleggen is het belangrijk dat de transactiekosten van de broker waarbij jij je aansluit relatief laag of afwezig zijn. De transactiekosten bestaan uit de kosten die komen bij het kopen en verkopen van aandelen.

Op het moment dat jij weinig geld hebt belegd, zal de winst die je maakt niet al te groot zijn. Als je dan ook transactiekosten moet betalen blijft er wellicht weinig van je winst over. Houd hier dus rekening mee bij het zoeken naar een goede broker. Een ander belangrijk punt is dat de broker open is over de kosten die kunnen komen bij het beleggen, op deze manier kom je niet voor nare verrassingen te staan.

Veilige broker
Verder is het belangrijk dat je aandacht uit gaat naar de veiligheid die de broker jou kan bieden. Word je geld offline of online opgeslagen? En kom je makkelijk bij je geld of heb je hiervoor een code nodig? Verder moet de broker aan bepaalde veiligheidsvoorwaarden voldoen zodat je geld niet verloren kan gaan. Zorg dat je voordat jij je aansluit bij een broker hier naar gekeken hebt.

Jouw financiële doelstellingen
De financiële doelstellingen die je hebt zijn bepalend voor de keuzes die je gaat maken indien je begint met beleggen. Als je namelijk op de lange termijn veel winst wilt maken zal je andere investeringskeuzes maken dan wanneer je op de korte termijn al geld wilt verdienen. Verder kan het handig zijn om meerdere financiële doelstellingen te hebben en aansluitend hierop in verschillende aandelen te investeren. Op deze manier ben je niet direct alles kwijt mocht het toch fout gaan. 

Kies de beste broker
Aansluitend op je financiële situatie en financiële doelstellingen is de geschikte broker voor iedereen anders. Er zijn echter wel een aantal hoog aangeschreven brokers namelijk eToro, BUX zero, De Giro, Lynx, Binckbank, Green, Blue, Saxo Bank, SaxoTrader Go, Rabobank, Abn Amro en ING bank. Voordat je begint met beleggen is het verder verstandig dat je goede financiële gewoontes opbouwt. Investeer je geld op een verstandig manier, dan heb je immers meer kans op winst en minder kans op verlies. Zorg verder goed voor jezelf en houd je mentale gezondheid in de gaten als je begint met beleggen. 

Meer berichten