Afbeelding
Advertorial

Welke spiegel past het beste bij mijn interieur?

Algemeen 200 keer gelezen

In iedere woning komen we vandaag de dag wel een spiegel tegen. Zo hangt er bij vrijwel iedereen een spiegel in de badkamer. Hierdoor is het een stuk makkelijker om jouw haar te doen en/of make-up aan te brengen. Daarnaast komen we ook spiegels in andere ruimtes in het huis tegen. Mensen hangen er bijvoorbeeld steeds vaker eentje op in de woonkamer of in de gang. Daarnaast zien we ook regelmatig een spiegel in de slaapkamer terug. Doordat er steeds meer vraag is naar spiegels, groeit het aanbod logischerwijs ook. Dit maakt het er niet makkelijker op een geschikt exemplaar te vinden. Daarom helpen wij jou een handje. In deze tekst vertellen wij je welke het beste bij jouw interieur past.

Redenen om een spiegel op te hangen
Voordat we kijken welke spiegel het beste bij welke interieurstijl past, lichten we eerst een aantal redenen toe om er één op te hangen. Niet iedereen ziet namelijk de mogelijkheden van een spiegel in. De functie van een spiegel is grotendeels afhankelijk van de ruimte waarin je hem ophangt. Een spiegel in de badkamer gebruik je bijvoorbeeld bij het doen van jouw haar en/of het aanbrengen van make-up. Hang je een spiegel op in de slaapkamer? Dan gebruik je deze waarschijnlijk als passpiegel. Spiegels in de woonkamer of keuken worden vaak gebruikt om een ruimte groter te laten lijken. Een spiegel ziet er dus niet alleen leuk uit, maar is ook functioneel.

Modern interieur
Nu je weet waar je een spiegel voor kunt gebruiken, is het tijd om te kijken welke het beste bij jouw interieur past. Heb je jouw woning volgens de moderne stijl ingericht? Kies dan voor een spiegel met strakke lijnen. Dit is immers één van de kenmerken van de moderne stijl. Gelukkig hebben veel exemplaren strakke lijnen, waardoor je niet snel een verkeerde keuze kunt maken. Gaat jouw voorkeur bijvoorbeeld uit naar een spiegel met een houten lijst? Geen probleem, want deze sluit naadloos aan op een modern interieur. Ook spiegels met een andere soort lijst misstaan niet binnen deze stijl. Enige vereiste is dat de spiegel een strakke uitstraling heeft.

Industrieel interieur
De industriële stijl heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen. Niet gek dat steeds meer mensen hun woning inrichten volgens deze stijl. Ben je ook een liefhebber van deze stijl? Dan zoek je waarschijnlijk een industriële spiegel. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van robuuste materialen, zoals metaal. Kom je een spiegel tegen met een metalen omlijsting? Dan sluit deze naadloos aan op een industrieel interieur. Industriële spiegels hebben over het algemeen weinig tot geen franjes. Hierdoor geven ze jouw interieur zowel een stoere als strakke uitstraling.

Klassiek interieur
Sommige mensen vinden de klassieke stijl wat ouderwets, maar toch zijn er genoeg Nederlanders die helemaal weg zijn van deze stijl. Geldt dit ook voor jou? Dan staan er voornamelijk klassieke meubels in jouw woning. Om voor een samenhangend geheel te zorgen, wil je de accessoires hier vast en zeker op afstemmen. In dat geval gaat jouw voorkeur uit naar een klassieke spiegel. Niet gek, want een moderne of industriële spiegel past namelijk niet binnen de klassieke stijl. Spiegels die we tot deze stijl rekenen, zijn over het algemeen minder strak dan moderne en industriële spiegels.

Landelijke interieur
Heb je jouw woning ingericht volgens de landelijke stijl? Dan is het niet betrekkelijk lastig om hier een passende spiegel bij te vinden. De mogelijkheden voor deze stijlen zijn namelijk nagenoeg eindeloos. Dit komt vooral doordat de landelijke stijl nogal breed is. Zo misstaat een spiegel van donker hout bijvoorbeeld niet in een landelijk interieur. Je kunt overigens ook prima kiezen voor een spiegel met een omlijsting van een ander materiaal. Ook de vorm maakt niet bijzonder veel uit. In een landelijk interieur kun je namelijk prima een ronde spiegel ophangen, maar een vierkante spiegel misstaat hier ook niet.

Laat een spiegel op maat maken
Spiegels verschillen niet alleen qua uitstraling van elkaar, maar ook qua afmetingen. Dit maakt het extra lastig om en geschikte spiegel te vinden. Om de juiste afmetingen te bepalen, kun je het beste naar het formaat van een ruimte kijken. In een kleine ruimte hang je een kleine spiegel op, terwijl je in een grote ruimte juist kiest voor een grote spiegel. Heb je nog geen geschikte spiegel gevonden? Overweeg dan een spiegel op maat te laten maken. Je bepaalt dan helemaal zelf hoe groot hij wordt, waardoor er altijd sprake is van een perfecte spiegel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant