Bewakingsbeelden van de overval in Berghem. (politie.nl)
Bewakingsbeelden van de overval in Berghem. (politie.nl)

Namen genoemd van overvallers Berghem: ‘We doen er alles aan om deze zaak op te lossen’

112 5.325 keer gelezen

BERGHEM | Het televisieprogramma Bureau Brabant besteedt komende maandag 8 november opnieuw aandacht aan de overval op een Shell tankstation aan de Burgemeester van Erpstraat in Berghem op 16 januari 2020. Kliknieuws mocht woensdagochtend aanwezig zijn bij de reconstructie. “We trekken alles uit de kast om de daders te vinden”, aldus politiewoordvoerder Dion Luijten.

In juni van dit jaar zond Bureau Brabant bewakingsbeelden van de drie overvallers uit en dat leverde behoorlijk wat tips op. “Er zijn door tipgevers ook namen genoemd. Die zijn we aan het onderzoeken en we zoeken bevestiging of juist informatie om het te ontkrachten. We denken dat er mensen zijn in de omgeving die een vermoeden hebben wie de drie overvallers zijn, maar ons nog niet gebeld hebben. Hen willen we over de streep trekken.” 

De reconstructie vandaag in Berghem.

Volgens Luijten gaat het om drie jonge gasten die zeer vermoedelijk uit Berghem of omgeving komen. “Dat concluderen we op basis van hoe ze zich bewogen hebben tijdens de vlucht. Ze moeten wel bekend zijn met deze omgeving. Maar we hebben meer informatie die erop wijst dat ze hier vandaan komen.”
Het gebeurt niet vaak dat er via Bureau Brabant twee keer aandacht wordt gevraagd voor dezelfde zaak. “Het is nu bijna twee jaar geleden, maar het is heel heftig geweest. De medewerkster van het tankstation is na de overval flauwgevallen. We willen voor haar, de familie en andere medewerkers er alles aan doen om deze zaak op te lossen. Bovendien gaat het om jonge gasten die nu al geweld gebruiken. Wat wordt dat in de toekomst? Voor de maatschappij is het belangrijk dat we de drie daders oppakken.


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant