Afbeelding
Advertorial

Een advocatenkantoor met meerdere specialisaties, welke dan?

Algemeen 176 keer gelezen

Sommige advocaten zijn gespecialiseerd in één soort recht. Ze weten hier enorm veel over en kunnen veel mensen helpen. Mits die persoon dus op zoek is naar iemand die veel weet van dat ene recht. Handig is het wel als je een advocatenkantoor hebt die meerdere rechten kan behandelen. De kans is veel groter dat je met jouw vraag terecht kunt en ze zijn gespecialiseerd op veel meer gebieden! Op welke gebieden kan dat zijn? Wij zetten het op een rijtje.

Arbeidsrecht

Zo heb je bijvoorbeeld arbeidsrecht. Dit is een belangrijk gebied voor werknemers én werkgevers! Zo kan het zijn dat je in de clinch ligt met je werkgever bijvoorbeeld. Misschien heb je wel onenigheid over je ontslag bijvoorbeeld. Of ben je ziek geweest en doet de werkgever iets wat eigenlijk niet kan? Voor een werkgever is het belangrijk om op de hoogte te zijn van het arbeidsrecht. Op basis van die informatie kunnen bijvoorbeeld contracten worden opgesteld. Als je een goede werkgever wil zijn, zorg dan dat je de juiste informatie inwint en je werknemers goed behandelt.

Familierecht

Familierecht is een breed recht. Het kan gaan over echtscheidingen bijvoorbeeld, iets wat de afgelopen jaren alleen maar is toegenomen. Maar het gaat ook over bijvoorbeeld erfrecht. Want waar heeft de rest van de familie recht op? En is er eigenlijk wel een contract opgesteld door de overledene? Als het de juist tijd is, dan is het handig om de erfenis op papier te zetten. Zo voorkom je onnodig ruzie in de familie als je komt te overlijden. Je denkt dat het niet zal gebeuren, maar helaas is vaak genoeg gebleken dat het niet altijd goed gaat, zodra er geld in het spel is.

In het geval van echtscheidingen zie je vaak dat dingen ver gaan. Zo was er eerst veel liefde, maar later is er alleen nog maar haat. Probeer er samen uit te komen, eventueel met een advocaat. Zorg dat de kids er niks van merken, want dat is het allerergste.

Incassorecht

Het komt zo vaak voor dat bedrijven hun rekeningen niet betalen! Heb je zelf een geval waarbij je hulp nodig hebt? Dan is het handig om met een advocatenkantoor te kijken naar de volgende stappen. Je hebt gewoon recht op het geld, dus vecht ervoor. Veel bedrijven betalen overigens wel de rekening als ze zien dat er een advocaat op gezet is.

En zo zijn er nog veel meer rechten te noemen die een advocatenkantoor allemaal behandelt! Zo heb je nog bouwrecht, handelsrecht en grondzaken bijvoorbeeld. Als je niet precies weet waar jouw zaak onder valt, neem je gewoon contact op. Dan word je verder geholpen en kom je er snel genoeg achter! Ook is het handig om een advocaat in te huren als je informatie wilt inwinnen. Zo ben jij op de hoogte van het recht en kun je hiervoor waken in de toekomst. Niks zo vervelend als blijkt dat je het achteraf bij het verkeerde end had.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant