De Berchplaets.

Sociaal FITaal van start gegaan in Berghem

  •   keer gelezen

BEGHEM | Het project Sociaal FITaal startte op maandag 8 november in Berghem. De dag begon met een training voor vrijwilligers en medewerkers van verschillende organisaties. Vanaf deze week gaan ze bij inwoners van Berghem langs om met hen te praten over wat ze nodig hebben om vitaal te blijven of te worden. 

Sociaal FITaal is een vitaliteitsprogramma voor mensen die de weg naar hulp moeilijk kunnen vinden, behoefte hebben aan (meer) sociale contacten en/of graag aan hun vitaliteit willen werken.

Contact
Ouderen in Berghem ontvangen een brief. In navolging daarop bellen vrijwilligers aan om in gesprek te gaan over wat mensen willen, wat mensen kunnen en wat mensen nog nodig hebben. Daarbij krijgen ze de mogelijkheid om deel te nemen aan de vitaliteitstest op 11 december in De Berchplaets. Op deze dag wordt in kaart gebracht hoe het ervoor staat met de vitaliteit. 

Adviesgesprek
Onderdeel van de vitaliteitstest is een adviesgesprek over van de uitkomsten van de test. Als de wens en behoefte er is kunnen deelnemers zich ter plekke aanmelden voor verschillende activiteiten of antwoord krijgen op vragen. Dat kan bijvoorbeeld zijn: deelname aan een beweeggroep, een kaartclub, hulp bij financiële vragen, vragen over gezonde voeding of vragen over huishoudelijke hulp.

Ieders eigen wens
Op deze manier hopen de samenwerkende partijen de gezondheidsverschillen in de gemeente kleiner te maken. De partijen willen bewoners helpen om vitaal te blijven of te worden. Ze willen dit doen op een manier die past bij ieders eigen wens en behoefte.
Diverse vrijwilligers zetten zich samen met medewerkers van de gemeente Oss, het Sport Expertise Centrum (SEC), BrabantZorg, GGD, ONS welzijn en andere maatschappelijke partners in om al deze mensen te bereiken.

Meer berichten