(Foto: Leon Voskamp)
(Foto: Leon Voskamp)

Vernieuwde techniekafdeling van Het Hooghuis ZuidWest geopend

Algemeen 1.084 keer gelezen

OSS | Het Hooghuis ZuidWest heeft donderdagmiddag de vernieuwde techniekafdeling geopend. Dit werd samen gevierd met alle samenwerkende bedrijven en de scholen van Sterk Techniekonderwijs Oss.


In het schooljaar 2019-2020 werd er op ZuidWest begonnen met de verbouwing van de afdelingen PIE, BWI en M&T. Vanaf het begin zijn er mbo-opleidingen en bedrijven uit de regio bij betrokken. Het doel was het techniekonderwijs te moderniseren en beter aan te laten sluiten op het vervolgonderwijs en de beroepspraktijk. Niet alleen het gebouw werd aangepast, het onderwijsprogramma werd vernieuwd, de docenten kregen bijscholing en er kwamen nieuwe techniekdocenten bij, onder andere uit het bedrijfsleven. Ook werden er moderne machines aangeschaft, waar leerlingen tijdens hun stage en latere werk mee zullen gaan werken.


Vakmanschap
ZuidWest heeft veel nieuwe technologie in huis gehaald, zodat leerlingen kunnen leren met behulp van virtuele technieken, waaronder mixed reality. Leerlingen werken dan bijvoorbeeld met een VR-bril of HoloLens. Met behulp van een HoloLens worden virtuele objecten in 3D toegevoegd aan de ruimte waarin de leerling zich bevindt. Dit helpt leerlingen om op school al een realistisch beeld te vormen van de werkelijkheid. Deze nieuwe technologie is een aanvulling op het vakmanschap van de docenten.


Lees komende woensdag in Weekblad Regio Oss een uitgebreid artikel met onder andere een reactie van wethouder Kees van Geffen.

Het Hooghuis ZuidWest heeft donderdag de vernieuwde techniekafdeling geopend. (Foto: Leon Voskamp)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant