Foto:

Lentl, samenwerking in sociaal werk

  •   keer gelezen

Stichting Lentl is per 1 november opgericht. Deze bestuurlijke koepel is ontstaan vanuit ONS welzijn (regio Oss), Sterker sociaal werk (regio Gelderland-Zuid), Wel.kom Roermond en de Vrijwilligerscentrale Nijmegen. Organisaties met een eigen profiel, dienstverlening en werkgebied, die elkaar vinden op visie en inhoud en die dezelfde drijfveren delen. 

Lentl faciliteert de aangesloten organisaties en andere organisaties in het sociaal domein, onder meer strategievorming, marktontwikkeling, innovatie, bedrijfsvoering en bestuur. Het sociaal domein -onder andere maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulpverlening- is volop in beweging. “Begin vorig jaar zijn we als organisaties/bestuurders met elkaar in gesprek geraakt over wat dit voor onze organisaties betekent. Hoe kunnen we voor beperkte kosten zo goed mogelijke ondersteuning aan inwoners blijven bieden?”, aldus bestuurder Arie de Vries. Collega-bestuurder Wilbert de Haan Westerveld: “We willen onze krachten bundelen, bijvoorbeeld als het gaat om innovatie of bedrijfsvoering. Tegelijkertijd willen we ruimte houden om in elke gemeente een eigen aanpak te kiezen. Sociaal werk kun je alleen goed doen als je de lokale situatie goed kent: de buurten, de wijken, de mensen.”
ONS welzijn, Sterker, Wel.kom en de Vrijwilligerscentrale blijven gewoon bestaan. De lokale verankering, naamgeving en medewerkers blijven daardoor zoals ze dat gewend zijn. De organisaties blijven doen wat zij nu ook doen, maar dan nog meer op maat. Doordat ze krachten en expertise bundelen in de koepel, kunnen ze teams/professionals goed ondersteunen.

Alle vormen van sociaal werk
Binnen Lentl zijn alle vormen van sociaal werk aanwezig, van jongerenwerk tot gezinscoaching, van mantelzorgondersteuning tot vrijwilligersbemiddeling en van sociaal raadsliedenwerk tot Integrale Vroeghulp. Daarnaast is Lentl voor opdrachtgevers en andere organisaties in het sociaal domein ook een strategische partner die vanuit praktijkervaring, relevante kennis en expertise heeft.

Meer berichten