<p>Leden van Mix of Music.</p>

Leden van Mix of Music.

‘We zijn zo blij dat we weer mogen zingen’

  •   keer gelezen

RAVENSTEIN | Het bestuur van Mix of Music heeft naar aanleiding van de strengere coronaregels besloten om de geplande Kerst Dinnershow van 17 en 18 december niet door te laten gaan. “Wij willen de gezondheid van onze leden en bezoekers kunnen waarborgen.” De show zal verplaatst worden naar Kerst 2022. Mensen die al een kaartje hadden gekocht, zijn hierover geïnformeerd en zullen hun geld terugkrijgen.

door Leon Voskamp 

Mix of Music heeft in totaal zo’n vijftig leden. Veelal vrouwen, maar ook zeven mannen (vier tenoren en drie bassen). Ze zijn woonachtig in Ravenstein, in omliggende plaatsen of over de Maas. De leeftijden variëren van 30 tot bijna 80 jaar. Het koor hoopt er de komende tijd meer leden bij te krijgen. Bestuurslid Diana van Demen: “In de coronatijd hebben we het ledenaantal gelukkig redelijk stabiel kunnen houden. Er is een aantal mensen gestopt, maar er zijn ook meerdere nieuwe leden bijgekomen. Iedereen is welkom. Je mag drie keer ‘mee proeven’ op donderdag van 20.30 tot 22.30 uur, waarin we je op sleeptouw nemen en wegwijs maken. Daarna maak je de keuze of je het leuk vindt om lid te worden. Je moet wel een beetje kunnen zingen. Onze professionele dirigent Lex Wiersma houdt een zangtest.” 

Gezellig
Annemiek Zwartkruis is sinds 20 jaar lid van het koor. “Er is binnen ons koor echt sprake van saamhorigheid. Zingen is zo leuk, ik ben nog nooit een avond met tegenzin naar een repetitie gegaan. Het is ons wekelijkse uitje en het is altijd gezellig. We zijn zo blij dat we weer mogen zingen, dit hebben we gemist. De coronatijd heeft er hard ingehakt.”

Gevarieerd
Ze ziet een duidelijk verschil met veel andere koren. “Wij zingen nooit met een boek voor onze neus. Het is ook niet alleen zang, bij ons brengen we tevens theater en spel. De genres die we zingen zijn heel gevarieerd. Van klassiek tot pop en van Nederlandse tot buitenlandse liedjes. Dat maakt het interessant en nooit saai.”
De uitwisselingen met buitenlandse koren zijn ook hoogtepunten voor Annemiek en de andere koorleden “We zijn al in Hongarije geweest, in 2018 in Wenen en in 2023 gaan we naar Praag. Daar kijken we nu al naar uit.”

25-jarig jubileum
Mix of Music blijft volgens de regels repeteren en heeft in 2022 mooie dingen op de agenda staan. Op 14, 15 en 16 oktober wordt het 25-jarig jubileum gevierd. De opbrengst van de Kerst Dinnershow -die dus niet doorgaat- zou gebruikt worden voor dit weekend. Tijdens het feestweekend is er onder andere een receptie en geeft het koor een optreden. Ook is er een optreden van de bekende MillStreet Band. Annemiek: “Het optreden is het allerleukste om te doen. We werken toe naar grotere producties, maar tussendoor staan er ook wat kleinere optredens op het programma. Het is mooi om met z’n allen iets moois neer te zetten en bezoekers te vermaken. Daar doe je het uiteindelijk voor.”

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over Mix of Music op www.mixofmusic.nl. Neem ook een kijkje op de Facebook en Instagram-pagina.

Meer berichten