<p>Een terras in de gemeente Oss. (Foto: Hans van der Poel)</p>

Een terras in de gemeente Oss. (Foto: Hans van der Poel)

Osse college overlegt over steunmaatregelen voor lokale horeca

  •   keer gelezen

Horecaondernemers in Oss en omgeving hopen dat ze ook deze ‘milde lockdown’ de steun krijgen van gasten. Wethouder Frank den Brok deelt die mening. Hij overlegt daarnaast met de rest van het college van B&W hoe ze de helpende hand kunnen bieden.

Den Brok noemt het een dun koord. Aan de ene kant wil hij dat het aantal coronabesmettingen afneemt, aan de andere kant hoopt hij dat horecazaken goed bezocht blijven worden. “Dat bedrijven kerstborrels afblazen of alternatieven plannen, kan ik begrijpen omdat het in deze tijd niet verstandig is om met grote groepen bij elkaar te komen. Maar als je met een klein gezelschap wil gaan eten, kan ik dat alleen maar aanmoedigen. De horeca heeft het erg zwaar en met jullie steun help je ze. Als je liever thuis eet, denk dan ook aan de vele mooie bedrijven in onze gemeente. Je kunt op zoveel plekken heerlijk eten bestellen.”

Steun
Het college van burgemeester en wethouders van Oss hoopt uiterlijk december met nieuwe lokale steunmaatregelen te komen. Daarbij kan worden gedacht aan het niet incasseren van precariobelasting over een bepaalde periode. Ook wordt gesproken over een langere periode dat ondernemers hun verruimde terras mogen laten staan.

Meer berichten