<p>In 2019 werd een Tiny Forest aangelegd op het schoolplein in Lithoijen.</p>

In 2019 werd een Tiny Forest aangelegd op het schoolplein in Lithoijen.

Oss krijgt derde Tiny Forest

  •   keer gelezen

OSS | Basisschoolleerlingen in Oss planten op dinsdag 30 november samen met IVN Natuureducatie, gemeente Oss en Art2Grow het derde Tiny Forest aan. Het minibosje komt op het schoolplein bij de Basisscholen ‘t Kleurenbos en Mozaïek aan de Oude Litherweg in Oss. 

Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Dit bos is niet alleen een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Kinderen leren in het buitenlokaal over de natuur en buurtbewoners ontmoeten elkaar op een gezonde plek. Een minibos in je buurt zorgt bovendien voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.
De afgelopen jaren zijn door IVN al meer dan 140 Tiny Forests gerealiseerd in Nederland. Provincie Noord-Brabant doet hier een schepje bovenop door ook 20 Tiny Forests te ondersteunen. Deze Tiny Forest in Oss is mede mogelijk gemaakt door de Provincie en de gemeente Oss. Iedere Tiny Forest wordt gerealiseerd door de buurt en school, met begeleiding vanuit IVN.

Meer berichten