Foto:

GGD Hart voor Brabant prikt versneld zorgmedewerkers

  •   keer gelezen

GGD Hart voor Brabant is vandaag in Waalwijk begonnen met de boostervaccinnatie voor zorgmedewerkers. Dat gebeurt parallel aan de boostervaccinatie voor 80-plussers. Dankzij een intensieve samenwerking met de zorgaanbieders van langdurige zorg in het werkgebied, kan de GGD versneld starten. “Hierdoor hebben we de start van de boostervaccinatie naar voren kunnen halen. Met elkaar leveren we zo een extra bijdrage aan het verlagen van de werkdruk in de zorg”, aldus Thérèse Claassen Directeur Publieke  Gezondheid van GGD Hart voor Brabant.

De landelijke planning is dat vanaf 16 december de zorg aan de beurt is, of zoveel eerder als mogelijk. Bij GGD Hart voor Brabant blijkt eerder prikken goed mogelijk naast de andere vaccinatieprocessen die al lopen. Hart voor Brabant zet daarvoor extra capaciteit in die al paraat stond.

Grote groep
De komende drie weken krijgen 20.000 zorgmedewerkers een boostervaccin. Dit is mogelijk doordat Hart voor Brabant een spreiding van locaties in stand heeft gehouden en personeel snel kan opschalen. Zorginstelling Thebe is vandaag als eerste aan de beurt in Waalwijk, op korte termijn gevolgd door Mijzo, Prisma, BrabantZorg en GGZ Breburg.

Meer berichten