Archeologie in Oss: studenten van de Universiteit Leiden voerden dit voorjaar aan de Gewandeweg in Oss een veldpracticum uit.
Archeologie in Oss: studenten van de Universiteit Leiden voerden dit voorjaar aan de Gewandeweg in Oss een veldpracticum uit.

Nieuwe expositie: Archeologie in Oss

  •   keer gelezen

OSS | In de publieksruimte van het Stadsarchief Oss is tot en met 22 januari 2022 een nieuwe tentoonstelling te zien: Archeologie in Oss. In deze kleinschalige expositie zijn verschillende aspecten te zien van de archeologie in Oss. 

In Oss wordt al decennialang archeologisch onderzoek gedaan, onder andere door de Universiteit Leiden. Studenten komen jaarlijks naar Oss om het opgraven te leren. Afgelopen voorjaar kwamen zo’n 200 Nederlandse en internationale studenten naar het veldpracticum aan de Gewandeweg. In opdracht van de gemeente zochten zij naar archeologische resten. Er zijn diverse kringgreppels gevonden die bij een grafveld uit de bronstijd-ijzertijd horen en ook resten van een nederzetting uit diezelfde periode, waaronder twee waterputten. Nieuw is dat de studenten naast het opgraven ook moeten leren hoe ze het brede publiek bij archeologie kunnen betrekken. Hiervoor hebben ze onder andere posters, spellen en zelfs een hagelslagverpakking gemaakt. Deze werkstukken zijn in de tentoonstelling te zien. Ook zijn er voor kinderen leuke opdrachtenboekjes die ze mee mogen nemen.
Lees komende woensdag meer in Weekblad Regio Oss.

Meer berichten