Margriet zaterdag vorig seizoen.
Margriet zaterdag vorig seizoen.

4F: Margriet gaat zonder steun van ‘gele kanaries’ vol voor de winst tegen TOP

Voetbal 684 keer gelezen

OSS | Margriet is bezig aan een opmars in de vierde klasse F. Uit de laatste drie wedstrijden pakte de ploeg van trainer Ron Smits zeven punten. Komende zaterdag om 17.15 uur staat de ploeg op Sportpark Amstelhoef tegenover stadsgenoot TOP. Een derby zonder publiek. “We gaan onze trouwe aanhang -de gele kanaries missen”, aldus Smits.

door Leon Voskamp

Margriet begon slecht aan het seizoen en stond na vier duels op één punt. Smits: “Dat heeft meerdere oorzaken. Zo sloten een aantal jongens aan die behoorlijk tijd niet meer hadden gevoetbald. Verder misten we vanwege blessures jongens op cruciale posities. Dat nu bijvoorbeeld Jurgen Pennings weer achterin staat, scheelt veel. Alles valt nu op z’n plaats. Jongens weten wat ik van ze vraag en wat ze wel of vooral niet moeten doen. De spelers zijn taakbewust, maar als ploeg kunnen we ook schakelen. Zoals tegen Willem II afgelopen zaterdag (1-1), waarin we behoudend begonnen, maar gedurende de wedstrijd overstapten op vroeg druk zetten. De jongens leren deze momenten zelf beter herkennen. Het is fijn om te weten dat we meerdere plannen hebben als het oorspronkelijke systeem niet werkt.”

Scorend vermogen
Daar waar in het begin Margriet weinig scoorde en teveel goals weggaf, is daar ook een verbetering te zien. “Vorig seizoen hadden we met Morris Landman een jongen die voorin heel gevaarlijk was en veel scoorde. Die goalgetter hebben we nu niet, maar we zijn wel meer een team dan vorig jaar. De jongens laten heel veel wilskracht zien en geven niet op als ze achter staan. We maken duidelijk stappen, al moeten we ons nog wel meer gaan belonen.”

Derby
TOP maakte afgelopen zaterdag indruk door met 11-1 te winnen van OSC’45. Margriet heeft respect voor de stadsgenoot, maar gaat maar met één doel de wedstrijd in: winnen. “Ik wil altijd winnen, maar deze wedstrijd zeker. Het is zonde dat er geen publiek bij deze wedstrijd aanwezig mag zijn. Maar ook zonder hen gaan we vol voor de drie punten.”

Doelstelling
Een plekje bij de eerste zes is het doel van Margriet. “SV De Braak en O.S.S.’20 springen er momenteel uit, maar ik denk dat de ploegen van plaats 3 tot en met 11 elkaar niet veel ontlopen. Ze kunnen allemaal van elkaar winnen. Wij hebben er vertrouwen in dat we blijven groeien en naar het linkerrijtje gaan. Een periodetitel staat ook op ons lijstje.”

Vierde klasse F:
1. SV De Braak 8-22
2. O.S.S.’20 7-17
3. Well 7-16
4. FC Tilburg 7-11
5. Willem II 6-10
6. Rhelico 7-10
7. TOP 7-9
8. Beesd 7-9
9. Kerkwijk 8-9
10. Margriet 7-8
11. GVV 7-7
12. FC Drunen 8-3
13. OSC’45 8-3

Margriet - TOP
O.S.S.’20 - SV De Braak
FC Tilburg - Rhelico
OSC’45 - Willem II
GVV - Beesd
Well - Kerkwijk

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant