Afbeelding
Advertorial

Waarom zou je een sapkuur doen?

Algemeen 158 keer gelezen

Alleen maar sapjes drinken en al dat lekkere eten laten liggen, waarom zou je dat doen? Het biedt namelijk allerlei voordelen! In dit artikel bespreken we deze voordelen en wat een sapkuur inhoudt. Bekijk wat de detox kuur inhoudt.

Wat is een detox kuur precies?

Een detox kuur is een vastenkuur. Tijdens deze detox kuur mag je alleen rauwe, pure, biologische, onbewerkte, koudgeperste vruchten- en groentesappen consumeren. Door te detoxen kan je lichaam ontspannen van het verwerken van bewerkte maaltijden. Wanneer je vet, alcohol, verwerkt vlees met antibiotica en hormonen, gefabriceerd voedsel met chemicaliën en pesticiden, of geraffineerde suiker binnenkrijgt, wordt je lichaam giftig en opgeblazen en rot het voedsel in je spijsverteringskanaal.

Het lichaam is een uiterst intelligent systeem dat zichzelf kan reinigen als je voedsel consumeert, zoals rauw organisch voedsel of vers fruit en groenten. Dat kan niet niet als je je lichaam voortdurend voedt met bewerkt voedsel of geraffineerde suiker. Toxines kunnen alleen worden geëlimineerd als je stopt met het consumeren van bepaalde voedingsmiddelen en je lichaam een pauze geeft van het verteren ervan. Waardoor je je uiteindelijk zult je beter voelen. Wanneer je een sapkuur doet, overspoel je je lichaam met rauwe vitaminen, mineralen en enzymen, die elke potentiële voedselvergiftiging uit je lichaam elimineert.

Deze mineralen, vitaminen en enzymen worden snel geabsorbeerd in je bloedbaan wanneer je biologische koudgeperste sappen consumeert. Na een driedaagse kuur zullen je lever, hart en hele lichaam beginnen met het elimineren van zieke of dode cellen omdat het niet langer de taak van je lichaam is om vet te verteren. Wanneer je een detox kuur doet, stop je de grootste voedingsstoffen in je lichaam, begin je zieke cellen te verwijderen, verlies je gewicht, raak je ontstekingen en ziektes kwijt en krijg je veel energie.

Waarom zou je een detox kuur ondergaan?

Het is zo simpel als het ontdoen van alle giftige stoffen in je lichaam. Helaas leven we in een sterk vervuilde maatschappij waar de lucht die we inademen en het voedsel dat we eten vaak vervuild zijn met giftige stoffen zoals chemicaliën, pesticiden en hormonen. Ons lichaam is niet in staat om zichzelf op natuurlijke wijze snel genoeg te reinigen om de snelle vergiftiging die in onze systemen optreedt bij te houden wanneer we dit soort voedsel blijven innemen. Biologische koudgeperste verse sappen voeren al deze gifstoffen af uit je lichaam en vullen het aan met enzymen en vitaminen. Een ander voordeel is dat je lichaam tegelijkertijd een pauze krijgt van de spijsvertering.

Je verbruikt veel energie bij het verwerken van complexe maaltijden, wat het lichaam behoorlijk uit put. Het gezondste wat je kan doen is zoveel mogelijk bewerkte voedingsmiddelen elimineren en ze vervangen door bij een detox sapkuur biologische, rauwe en verse vruchten- en groentesappen en rauwe maaltijden te eten. Deze verschuiving geeft je meer energie, helpt bij het voorkomen van ziekte, stelt je in staat langer te leven, beter te slapen en versnelt je metabolisme.

Mensen hebben het niet alleen over deze voordelen van een detox sapkuur, maar zeggen ook dat hun levenskwaliteit aanzienlijk is toegenomen als gevolg van de detox kuur en dat ze zich veel levendiger voelen en er levendiger uitzien dan ooit tevoren. Een detox sapkuur is een uitstekende methode om slechte eetgewoonten te veranderen, je bewust te worden van wat je onbewust in je mond stopt, en je gehemelte te reinigen. Kortom, een fantastische start voor een gelukkig en gezonder leven!


Geïnteresseerd? Probeer eens rode bietensap!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant