Avanti'31 - Alem. (Foto: Piet van Vorstenbosch)

3C: Avanti’31 haalt keihard uit en is koploper, tegenvallend Nooit Gedacht verliest, doelpuntloos gelijkspel Margriet

Voetbal 1.671 keer gelezen

Avanti’31 speelde volgens trainer Stephan Hesemans de beste wedstrijd van het seizoen. Alem werd met 7-0 aan de kant gezet. De Schijndelse formatie haalt zodoende het verliezende Nooit Gedacht in op de ranglijst en is dus mogelijk -afhankelijk van het besluit van de KNVB- Herbstmeister.

Avanti’31 - Alem. (Foto: Piet van Vorstenbosch)

Avanti’31 - Alem 7-0
Avanti’31 kende geen genade met Alem. “We hebben dit seizoen wel vaker goed gespeeld, maar nu waren we echt effectief. 70 tot 80 procent van de kansen hebben we benut”, aldus trainer Stephan Hesemans. “Het zat tegen de perfecte wedstrijd aan.” Met rust stond het al 4-0 door goals van Mauro Brus, Roel Kappen en Teun Kuijpers (twee). In de tweede helft bepaalden Jelle Brus, Geert van Heeswijk en Kuijpers de eindstand op 7-0.

Den Dungen - Nooit Gedacht 3-0
Nooit Gedacht raakte vandaag in Den Dungen de koppositie kwijt. Trainer Henry van der Linden vond dat zijn ploeg vooral van zichzelf verloor. “We hebben heel veel de bal gehad omdat de tegenstander ons het voetbal onmogelijk wilde maken in alles wat ze hadden. Ze maakten het veld heel klein door te verdedigen met de spits in de cirkel op de eigen helft, zie er dan er maar eens doorheen te komen. Je moet dan elke keer de goede keuzes maken, want zij zijn ook nog eens gevaarlijk in de omschakeling. Wij maakten het ons zelf te lastig door de drukke ruimtes op te blijven zoeken met onnodig balverlies wat kracht koste in de omschakeling. Als we dan via de vleugels doorkwamen was er geen bezetting. Dan lijkt het allemaal heel zwak vanaf de kant maar het is ook ontzettend lastig tegen zo’n ploeg, en zij hebben dat gewoon goed gedaan.”
Van der Linden is wel pissig over de tegendoelpunten. “De 1-0 in 38e minuut is een corner waar we er niet goed uit zien. In de rust heb ik aangegeven om anders te gaan spelen. We kregen meer grip op hun counter en kregen ook wel paar goede kansen op de 1-1. Die moet je dan wel maken, dan krijg je een andere wedstrijd. Uiteindelijk kregen we in de 70ste minuut weer een goal tegen uit een corner. Dat mag ons gewoon niet gebeuren. We wilden iets forceren en besloten om met maar twee verdedigers te spelen. In de 95ste minuut kregen we nog de 3-0 tegen, waardoor het dan een grote uitslag lijkt maar dat was het spelbeeld echt niet. Er zaten er vandaag te weinig goed in de wedstrijd en dan ga je niet winnen, zo goed zijn we gewoon niet. Verliezen kan, laten we dat voorop stellen maar zoals vandaag mag ons niet meer overkomen. Doodzonde en daar moeten we van leren als team.”

Margriet - BMC 0-0
Er waren geen supporters bij Margriet tegen BMC, maar de mensen die er waren, werden niet bepaald getrakteerd op een leuke voetbalmiddag. De eerste helft op Sportpark Amstelhoef was matig zonder grote kansen. In de tweede helft was Margriet de bovenliggende partij en verdiende het wellicht meer. Trainer Maarten van Vugt: “Maar met de kansen die we kregen gingen we slordig om of we misten de overtuiging.”