Berghem Sport-aanvaller Davy van de Leur. (Foto: Leon Voskamp)

1C: Berghem Sport moeiteloos langs Rhode, TOP pakt punt tegen Alverna, terechte nederlaag Erp

Voetbal 1.796 keer gelezen

Rhode was zondagmiddag niet opgewassen tegen Berghem Sport en ging met 3-0 onderuit. Het zijn zware tijden voor het team van trainer Hans Lathouwers. Erp verloor ook en wel met 3-1 van Best Vooruit. Sv TOP pakte in de eerste klasse C een puntje tegen Alverna: 2-2.

Berghem Sport - Rhode. (Foto: Leon Voskamp)

Berghem Sport - Rhode 3-0
Het gelijkspel tegen HVCH in de eerste wedstrijd van dit seizoen is tevens nog steeds het enige puntje voor Rhode. Tegen Berghem Sport werd voor de zevende keer achter elkaar verloren. De Berghemnaren hadden weinig moeite met de bezoekers. Al binnen een minuut had het 1-0 kunnen staan, maar die kans werd nog gemist. In de tweede minuut was het wel raak door Ryan van Aalst. Op De Koppelsteeg probeerde Rhode er zeker een wedstrijd van te maken en kreeg het via Simon van de Wetering een aardige kans, zonder goal overigens. Net als voor rust sloeg Berghem Sport in de tweede helft snel toe. Door een fout in de Rhode-defensie was het Davy van de Leur die de stand verdubbelde. Met zijn snelheid en techniek een handenbinder voor zijn directe tegenstander. Rhode liet opnieuw zien bij vlagen best aardig te kunnen voetballen, maar het miste gewoon kwaliteit om uit de onderste regionen te geraken in deze klasse. Het werd tien minuten voor tijd ook nog 3-0 door Jip van de Camp, waarmee de eindstand was bereikt. Berghem Sport bezet door de winst een keurige zevende plaats.

Best Vooruit - Erp 3-1
Jurgen van Wanrooij kon met Erp zijn voormalige club Best Vooruit geen pijn doen. De Bestenaren waren op eigen veld te sterk. Het was Robin Buiks die de 1-0 tussenstand op het scorebord zette. Erp kreeg via Joep Offermans een grote kans, maar in de 1-0 kwam tot aan de rust geen verandering. In de tweede helft kwamen de gasten scherp uit de startblokken. Opnieuw met een goede kans, opnieuw geen treffer. In de 50ste minuut ging Erp achterin in de fout en was het Dave de Bresser met de 2-0. Kort daarna tekende Stijn Beekx voor de 3-0. De eretreffer van Koen van Deursen op aangeven van Max de Jong was alleen interessant voor de statistieken.

Alverna - TOP 2-2
Op bezoek bij Alverna wist TOP een punt mee terug naar Oss te nemen. De Ossenaren kwamen via Joeri Cuppen op voorsprong. Rick van Ginkel zette hoogstpersoonlijk zijn ploeg op 1-1 en 2-1. Een beetje de ‘Aram Pusters van Alverna’, aangezien Van Ginkel in de spits stond maar van origine een centrale verdediger is. TOP -dat met Sven Quint, Thijs Verbon, Wouter Boons, Casper van Druten en Lars Wilkes een piepjonge bank had- toonde karakter en via Stan van Dolleweerd trok het de stand gelijk. De Ossenaren bezetten door het gelijke spel de vijfde plek in 1C. Het gat met koploper HVCH is zeven punten, maar verder staat het allemaal nog dicht bij elkaar.

HVCH - EFC 3-0