<p>Foto van de week bij de sluizen in Lith. (Foto: Adi Willemse)</p>

Foto van de week bij de sluizen in Lith. (Foto: Adi Willemse)

Dorpsraad Lith zoekt leden om ideeën en plannen waar te maken

  •   keer gelezen

Dorpsraad Lith is op zoek naar nieuwe leden. Als dorpsraadslid benader, activeer en motiveer je mede wijkbewoners om samen ideeën en plannen waar te maken. 

Ook de gemeente betrekt de dorpsraad bij vragen of ontwikkelingen over de leefbaarheid en veiligheid in jouw dorp. Jouw kennis en ervaring gebruik je in deze gesprekken. Daarnaast adviseert de dorpsraad het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oss. Elke twee maanden is er een openbare vergadering waarin er direct contact is met inwoners. Dorpsraad Lith richt zich op Oijen, Teeffelen, Lith, Lithoijen, ‘t Wild en Maren-Kessel. Enkele projecten waarbij de Dorpsraad betrokken is geweest is glasvezelbekabeling in het buitengebied, centrumplannen Lith, ontwikkelingen rondom duurzame energie van windmolens, het padenplan, ontwikkeling MFA Lith, centrumplannen Oijen, openbaar vervoer in de dorpen en ouderenzorg.

Termijn
Je bent dorpsraadslid voor de periode maart 2022 tot en met februari 2026. Een onafhankelijke commissie selecteert de kandidaten, je hoeft dus geen stemmen te werven. 

Aanmelden of meer informatie?
Wil je je aanmelden als dorpsraadslid? Of meer informatie? Neem dan vóór 1 januari 2022 contact op met de wijkcoördinator: Lieke Verbrugge, (14) 0412 of mail l.verbrugge@oss.nl. Voorzitter Henri Arts is bereikbaar via henriarts@hetnet.nl.

Meer berichten