<p>De overhandiging van de zorgmanden. Vooraan staan Trudy Ceelen - Reijnders (links) en Betty Verhoeven.</p>

De overhandiging van de zorgmanden. Vooraan staan Trudy Ceelen - Reijnders (links) en Betty Verhoeven.

Lokale zorgmand voor mensen tijdens het waken

  •   keer gelezen

OSS | Een overlijden gaat gepaard met veel emoties en er komt voor nabestaanden in korte tijd veel op hen af. Maar ook het waken is een heftige tijd. De Wellen in Oss heeft in samenwerking met Van Lith Uitvaartzorg vijf zorgmanden samengesteld.

“Wanneer een bewoner in zijn laatste levensfase is, willen wij zoveel mogelijk ‘warme’ zorg bieden aan onze bewoners, maar ook zeker aan de nabestaanden. Met een waakmand kunnen we nabestaanden voorbereiden op wat komen gaat”, aldus welzijnscoach Trudy Ceelen - Reijnders. “In deze mand zit onder andere noodzakelijke informatie over wat er gaat komen. Maar ook zitten er spullen in om nabestaanden afleiding te bieden tijdens het waken. Dat varieert van een gedichtenbundel, puzzelboek of muziek tot waxinelichtjes, massageolie en een warm plaid. Ook heeft Boekhandel Derijks diverse boeken gesponsord.” 

Enthousiast
De Osse kwam op het idee via collega’s Miriam van Erp en Bianca Hoppenbrouwers, die de zorgmand kenden van een vorige werkgever. “Voor ons is het nieuw en we hebben contact gezocht met Van Lith Uitvaartzorg. Een begrip in Oss met veel kennis en ervaring. Eigenaar Wim Muller was direct enthousiast en er is een mooie samenwerking ontstaan.” Betty Verhoeven namens Van Lith Uitvaartzorg kwam de manden vorige week afleveren. “Dit is een hartstikke mooi initiatief. We willen hier graag een steentje aan bijdragen.” In eerste instantie gaat het om vijf manden. Mochten er spullen op zijn, dan kunnen ze snel geleverd worden. Ceelen: “We zijn blij met deze lokale warme zorgmand en enthousiast dat vele mensen dit idee met ons meedragen.”

Meer berichten