<p>Theater De Lievekamp.</p>

Theater De Lievekamp.

‘Wij gaan proberen waar mogelijk en kansrijk voorstellingen tóch te laten spelen’

  •   keer gelezen

OSS | De nieuwe coronamaatregelen komen keihard aan in de cultuursector. Theater De Lievekamp bijvoorbeeld moet het hele schema van de komende weken schrappen/aanpassen. “Net als eerdere lockdowns is echter niets doen voor ons geen optie”, aldus directeur Coen Bais.

De combinatie van 17.00 uur sluiten en de maatregel van 1,5 meter afstand nemen (effectieve zaalcapaciteit in de Grote Zaal van 650 naar 170 personen en in de Rabo Zaal van 240 naar 70) betekenen dat De Lievekamp de bezoekers niet veel kan bieden. Bais geeft echter aan dat de deuren niet helemaal dicht gaan. “Wij gaan proberen waar mogelijk en kansrijk voorstellingen tóch te laten spelen. Dat betekent meerdere matineevoorstellingen de komende weken, op anderhalve meter. Let op onze website en aankondigingen.”
Bais is ervan overtuigd dat ze bij theater De Lievekamp weinig tot niets hebben bijgedragen aan verspreiding van het virus. “Wij controleren streng aan de deur en ons publiek heeft een vaste zitplaats. Bovendien is de luchtverversing in de zalen ruimschoots conform de eisen van het RIVM. Dus is het zuur dat wij nu moeten sluiten. Maar ik begrijp de ernst van de situatie en het feit dat we allemaal, alle sectoren van de samenleving, ons steentje moeten bijdragen om de belasting in de zorg naar een laag niveau te krijgen.”
Bais merkt dat er begrip is bij bezoekers. “Ik wil iedereen bedanken die zo ontzettend met ons meeleeft. Weet dat we zodra we weer open mogen er vol gas tegenaan gaan en ik ben ervan overtuigd dat de zalen dan net als de afgelopen weken vol zullen zitten. Onze service -binnen een paar dagen geld terug bij annulering- blijft. Je kunt dus veilig bij ons tickets bestellen en vooral veilig uitgaan.” Lees meer op pagina 3.

Meer berichten