Informatiebijeenkomst over infrarood verwarmingssystemen verplaatst

  •   keer gelezen

BERGHEM | De informatieavond van Pietro Lai, directeur van infrarood-warmtepaneel.nl, op dinsdag 7 december gaat niet door. Deze activiteit van Berghem Wijzer wordt verplaatst naar een nog nader te bepalen datum. Mensen kunnen zich nog wel inschrijven via berghemwijzer@deberchplaets.nl of aan de bar bij De Berchplaets.

De twee productlijnen Celsius en Fahrenheit -die voldoen aan alle Europese regelgeving- zijn gepatenteerde infrarood verwarmingssystemen met een unieke ultraprestatie technologie. Ze zenden infrarode stralen uit, die elk oppervlak (vloer, muren, plafond), lichaam of object binnen 12 meter van de bron (tot een hoek van 130 graden in alle richtingen) verwarmen, waarbij andere infraroodpanelen slechts een bereik hebben van maximaal 2 meter en dus niet geschikt zijn voor het opwarmen van grotere ruimten. De temperatuur in de kamer wordt constant gehouden, van de vloer tot aan het plafond. Dit in tegenstelling tot andere vormen van verwarming, waarbij de warmte naar boven trekt. “Het heeft qua straling dezelfde frequentie als de zon en geeft hetzelfde aangename gevoel. Maar de straling van de Celsius en Fahrenheit infraroodpanelen is niet schadelijk voor de gezondheid.” De panelen hebben nog veel meer voordelen. Zo voorkomen ze bijvoorbeeld condensatie en schimmelvorming, omdat de muren warmer zijn dan de lucht in de kamer. De straling is ook goed om reumatische of koude pijnen te voorkomen of te behandelen. Omdat het infraroodverwarmingssysteem geen luchtstromen veroorzaakt en geen stof afgeeft, hebben mensen met ademhalingsproblemen en mensen met astma baat bij deze vorm van verwarming. Door de constante luchtvochtigheid zul je nooit last hebben van droge ogen. De panelen zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. En niet te vergeten, de verwarmingssystemen zijn helemaal stil. Ideaal voor in huis of bijvoorbeeld een kantoor.
De panelen -met een garantie van 12 tot 15 jaar- maken het mogelijk om een enorme energiebesparing te realiseren. Ze zijn 30 tot 40 procent efficiënter dan welk ander verwarmingssysteem en hebben wel tien keer meer efficiëntie dan andere infraroodsystemen met gelijk vermogen. Ze leveren 30-40% meer rendement op dan de modernste warmtepomp.

Meer berichten