<p>Werk van Marc van den Hoven.</p>

Werk van Marc van den Hoven.

Schilderijententoonstelling Journey in Bibliotheek Oss

  •   keer gelezen

OSS | De schilderijententoonstelling ‘Journey’ van Marc van den Hoven is van maandag 29 november tot en met zaterdag 8 januari 2022 te zien tijdens openingstijden van de Osse bibliotheek.

In rap twee jaar tijd heeft Van den Hoven zich het digitaal schilderen eigen gemaakt. De tentoongestelde schilderijen geven een reflectie weer van de reis die hij heeft gemaakt in zijn ontwikkeling, vandaar de titel Journey. Het meest opvallende aan de werken is het toepassen van contrast en lichtwerking in combinatie met de levendige kleuren. In de Bibliotheek zijn zowel fysieke als digitale schilderijen te bekijken. Meer van zijn werk is te bekijken op de website www.mhozart.com.

Solarkompas
Van den Hoven is niet alleen vaardig met een digitaal schilderpenseel maar neemt ook graag de schrijfpen ter hand. Er zijn inmiddels twee boeken van hem verschenen: Het Solarkompas en dit voorjaar het vervolg en slot: Een nieuwe wereld. Het eerste deel van het Solarkompas is uitgegeven in juni 2015. “Avontuur, spanning, drama en romantiek volgen zich op in een epos dat schreeuwt om een vervolg en je achterlaat met de vraag ‘waarom hebben we dit niet geleerd op school’”, aldus Van den Hoven.
Dit tweede deel ‘Een nieuwe wereld’ speelt zich af nadat de zonnevlam de Aarde heeft bereikt met alle desastreuze gevolgen van dien. ‘Hoofdrolspeler Glenn en zijn vrienden hebben een kamp bij HAARP ingericht waar zij provisorisch wonen. Defensie confisqueert echter hun verworven grondgebied. Ze slaan op de vlucht en moeten de ruige natuur van Alaska trotseren. Het Solarkompas wijst echter nog één maal een ‘bestemming’ aan. Zijn vrienden volgen hem maar de rekening die ze daarvoor moeten betalen is hoog. Glenn is vastberaden om de missie te volbrengen en wil hij het heden veranderen dan zal hij naar het verleden moeten om de verloren gegane geheimen van Nikola Tesla naar de toekomst te brengen. Zal hij zijn weg daar naar toe vinden? Glenn zal tot het alleruiterste moeten gaan en daar voorbij..’

Te koop
Het Solarkompas ‘Een nieuwe wereld’ is volgens Van den Hoven een logisch, spannend vervolg en tevens slot op deel een. Verkrijgbaar via Boekhandel Derijks, online via ISBN-978-94-643-1802-9 of neem een kijkje op de website www.marcvdhoven.com.

Meer berichten