‘Kost in deze tijd veel energie om je team gemotiveerd te houden’

  •   keer gelezen

MEGEN | Wat kun je als gemeenschapshuis in deze tijd met allerlei maatregelen? We vroegen het aan Femke Nijboer, bedrijfsleider van Acropolis in Megen.

“De nieuwe maatregelen betekenen voorlopig het einde voor onze verenigingsactiviteiten. Deze zijn vrijwel allemaal ’s avonds en omdat mensen overdag werken is verzetten eigenlijk niet mogelijk. Heel erg jammer omdat alles net weer een beetje op gang was gekomen en iedereen gewend was aan het controleren van de QR-codes en andere regels. Daarmee was toch weer veel mogelijk. Onze ontmoetingsfunctie kunnen we op dit moment heel moeilijk invulling geven. Ook vrijwel alle zakelijke dingen zijn uit de agenda. Dat betekent dat we niet in staat zijn ons geld te verdienen, het laatste kwartaal is voor ons normaal gesproken altijd het beste financieel gezien. En wanneer er weer meer kan, wie zal het zeggen? Dat maakt het moeilijk om te ondernemen.”

Gemotiveerd
Nijboer vraagt zich af wat ze bij Acropolis nog meer konden doen. “Maar je hebt er geen controle over en dat is wel steeds vervelender. Het kost ontzettend veel energie om de zaak weer aan de gang te krijgen, jezelf en je team gemotiveerd te houden. En dat niet één keer maar nu al voor de vierde of vijfde keer. Je wordt er moedeloos van. En dan zijn je cijfers ook nog slecht, dat helpt niet.”

Toekomst
Wat kan er wel? De komende tijd gaat Nijboer samen met collega’s kijken wat er wel kan, overdag of buiten. “We willen graag een verbindende rol vervullen in Megen en zichtbaar blijven. Veel mensen hebben er echt behoefte aan om even iets te kunnen doen. Bijvoorbeeld Kerst op de Keien hebben we wel drastisch aangepast maar toch ook weer niet helemaal afgezegd. Het is gewoon ontzettend jammer dat er weer veel niet doorgaat.”
Ze vervolgt: “Ik hoop zó dat corona een keer geen gespreksonderwerp meer is. Dat we in Acropolis weer kunnen doen waar we goed in zijn, leuke dingen organiseren in Megen en een levendig gemeenschapshuis zijn.”

Music Sunday met Pauline en Mark
Op 12 december is er van 13.30 tot 17.00 Sunday Music. Dit keer komen Pauline & Mark er een muzikaal feestje van maken. Hoewel de toegang gratis is, is het wel nodig vooraf te reserveren. Stuur daarvoor een mailtje aan kaartjes.acropolis@gmail.com. Bij binnenkomst wordt je QR code gecontroleerd.

Meer berichten