Voordelen van een tweedehands bedrijfsauto

  •   keer gelezen

Bent u op zoek naar een bedrijfsauto? Dan kunt u hiervoor bij een autobedrijf in de buurt langsgaan. Hier verkopen ze mogelijk meerdere nieuwe bedrijfswagens, waardoor u wat te kiezen heeft. U kunt daarnaast kiezen voor een tweedehandse bedrijfsauto. Niet iedere ondernemer is hier fan van. Zonde, want een tweedehands auto brengt een aantal voordelen met zich mee. Om u hiervan te overtuigen, zetten we hier de voordelen van een tweedehands bedrijfsauto op een rijtje.

1.U bent aanzienlijk goedkoper uit
Wie de prijzen van nieuwe bedrijfsauto’s bekijkt, kan behoorlijk schrikken. Niet gek, want u telt vaak een flink bedrag neer voor een nieuw voertuig. Sommige ondernemers leggen dit geld zonder slag of stoot op tafel, maar dit geldt niet voor iedereen. Heeft u geen geld voor een nieuwe bedrijfsauto? Of wilt u liever niet onnodig veel betalen voor een bedrijfswagen? Ga dan op zoek naar occasions. Er worden vandaag de dag talloze tweedehands auto’s aangeboden. U kunt bijvoorbeeld een tweedehands Mercedes Sprinter kopen. Ook andere merken verkopen diverse occasions.

Kiest u voor een tweedehands bedrijfswagen? Dan bent u aanzienlijk goedkoper uit. Omdat zo’n voertuig al eens door iemand gebruikt is, betaalt u er niet de hoofdprijs voor. Hierdoor kunt u al snel veel geld besparen op een bedrijfswagen. Ondanks dat zo’n auto al eens door een ander gebruikt is, wil dit niet zeggen dat hij van slechte kwaliteit is. Nee, want veel tweedehands auto’s verkeren namelijk nog in uitstekende staat.

2. Hij staat direct tot uw beschikking
Als u een nieuwe bedrijfsauto koopt, kunt u hier vaak niet direct gebruik van maken. Moet de auto nog besteld worden? Kijk er dan niet raar van op als het lang duurt voordat u ermee de weg op kunt. Bij een tweedehands bedrijfswagen is dit niet het geval. De auto is er immers al, waardoor u er vrijwel direct mee naar huis kunt als u hem koopt. U kunt een tweedehands bedrijfswagen dus direct gebruiken voor uw werkzaamheden. Reden genoeg om zo’n auto te verkiezen boven een nieuwe bedrijfsauto.

3. U kiest zelf waar en wanneer u de auto laat onderhouden
Nadeel van een nieuwe bedrijfsauto is dat u vaak vastzit aan een merkdealer voor onderhoud. Hier heeft u in ieder geval mee te maken tot de fabrieksgarantie verlopen is. Als de betreffende dealer niet bij u in de buurt zit, is dit niet ideaal. Daarbij komt dat onderhoud bij een merkdealer over het algemeen niet bepaald goedkoop is. Dit brengt ons direct bij een derde voordeel van een tweedehands bedrijfsauto. Koopt u een zo’n auto bij Dutch Vans? Dan is er geen sprake meer van fabrieksgarantie. Hierdoor bepaalt u zelf waar en wanneer u uw bedrijfsauto laat onderhouden.

Meer berichten