Advertorial

Blog 1: Afkicken in het buitenland

  •   keer gelezen

Van je verslaving afkicken in Thailand

Heb je een drugs-, alcohol- of andere zware verslaving en wil je daar nu echt vanaf komen? Dan is afkicken in een afkickkliniek wellicht een goede optie. Hier krijg je fysieke en mentale hulp om sneller en beter van jouw verslaving af te komen. 

Een afkickkliniek kan dus een uitkomst zijn, wanneer je definitief wilt stoppen met je verslaving. Er bestaan Nederlandse afkickklinieken, maar ook in het buitenland bestaan er veel en goede klinieken. Zo heb je bijvoorbeeld ook een goede afkickkliniek in Thailand. Ervaring leert vaak dat afkicken in het buitenland zeer effectief is. 

Afkicken in Thailand

Niets is zo effectief als een verblijf in een afkickkliniek. Vanwege de persoonlijke aanpak en volledige toewijding van experts, is de kans groot dat jij van je verslaving afscheid kunt nemen. Dit is een essentieel onderdeel van je herstelproces.

Een groeiend deel van de afkickklinieken is ook in het buitenland actief, waaronder Thailand. Afkickklinieken in het land waar boeddhisme de hoofdreligie is, dragen bij aan het creëren van rust rondom de hectische periode waar jij je momenteel in bevindt.

De afkickklinieken in Thailand werken nauw samen met een groot aantal Nederlandse klinieken waardoor het relatief eenvoudig mogelijk is om doorgestuurd te worden naar afkickklinieken in Thailand. Ga na bij je zorgverzekering wat er voor je vergoed wordt.

Effectief afkicken in Thailand

Veel van wat je in Nederland gewend bent zal je niet tegenkomen in Thailand. Zo zal je niet je gebruikelijke maaltijd op tafel krijgen maar kan je wel afkicken zonder de continue aanwezigheid van stress en drukte die rondom jouw verslaving ontstaan is.

Door te gaan afkicken in Thailand geef je jezelf de ruimte om je huidige routine om te gooien. Je komt in Thailand tot rust doordat je oude gewoontes doorbroken worden. 

In Thailand wordt er op compleet andere wijze met het leven omgegaan. Vanuit het boeddhisme wordt er bijvoorbeeld meer aandacht besteed aan het menselijk welzijn en het vinden van innerlijke rust. Behalve dat experts jou helpen om van je verslaving af te komen, draagt de Thaise cultuur ook bij aan een hoger niveau van bewustwording.

Wat kan je verwachten van afkickklinieken in Thailand?

Kwalitatieve begeleiding in een volledig andere setting

Alhoewel de behandeling en begeleiding sterk zal lijken op wat je in Nederland zou kunnen verwachten, heeft de setting veel invloed op jouw persoonlijke groei tijdens het afkicken in een afkickkliniek in Thailand.

Zo zal je ook in Thailand een diversiteit aan lessen individueel en in groepsvorm moeten volgen. Maar in tegenstelling tot Nederland, krijg je in Thailand de kans om delen van het land en de cultuur te ontdekken. Hierdoor krijgt je verblijf aan de afkickkliniek een extra positieve dimensie dat zal bijdragen aan het succesvol afkicken van je verslaving.

De eerste stap is om op intakegesprek te gaan in Nederland. Wanneer je vervolgens kiest voor een kliniek in het buitenland, neemt de instantie contact met je op. Zij helpen met het selecteren van een geschikte kliniek.

Hierna wordt er besproken hoe jouw situatie er precies uitziet. Eenmaal op je bestemming, begint het traject. De duur van een behandeling is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Vaak duurt een klinische behandeling in het buitenland minimaal 4 weken. 

Het kiezen voor een afkickkliniek is vaak een moeilijke, maar goede keuze. Dit toont dat je bereid bent om professionele hulp te zoeken, en te werken aan jezelf.

Wil je meer weten over afkicken in Thailand? Neem hier contact op of bezoek de site en lees meer informatie over verslavingen, afkicken 

Meer berichten