<p>Een veerpont.</p>

Een veerpont.

FNV: Dit weekend alleen fietsers en voetgangers bij alle Maasveren

  •   keer gelezen

Dit weekend voeren de medewerkers van De Maasveren opnieuw actie voor een nieuwe cao door op alle veren alleen voetgangers en (brom)fietsers mee te nemen. In een brief aan de reizigers laat de vakbond weten liever geen actie te voeren, maar dat de houding van de directie hen daartoe dwingt. 

Nuri Alders, bestuurder FNV Havens: “De medewerkers vinden het erg vervelend voor de passagiers die niet mee kunnen. Het enige dat ze de directie vragen is iets meer loon en een cao die voor bestaande en nieuwe collega’s hetzelfde is.” Vorige week startten de eerste acties. FNV Havens is het niet eens met de directie van De Maasveren. “De werkgever liet weten dat sommige huidige en alle nieuwe collega’s geen onregelmatigheidstoeslag meer krijgen en dat ze de werkweek willen verlengen van 36 naar 40 uur. En dat allemaal voor minder loon”, aldus Alders. Voordat de acties begonnen, haalden de medewerkers meer dan duizend steunbetuigingen op bij de passagiers. Alders: “Ook tijdens de acties zijn de reacties over het algemeen positief. Maar we hopen dat de directie nu snel tot inkeer komt. Dan kunnen de veren weer varen zoals het hoort.”
Directeur-bestuurder Lars Cleijne van De Maasveren gaf al aan conform de regels de cao op te hebben gezegd. “Zittende medewerkers behouden hun bestaande rechten. Vanaf januari wordt het Arbeidsreglement van de sector Binnenvaart gevolgd. Dat zorgt op termijn voor een kostenbesparing en door een landelijk model te volgen wordt toekomstige arbeidsonrust vermeden. De vakbond houdt echter vast aan het verlengen van de opgezegde cao en heeft de afgelopen weekacties gevoerd om haar eisen af te dwingen.”

Meer berichten