Afbeelding

Interieurtip: rieten manden voor in huis!

Algemeen 297 keer gelezen

Zoek je een makkelijke manier om je interieur op te leuken? Dan is het een goed idee om rieten manden te kopen! Naast het fraaie uiterlijk zijn deze accessoires natuurlijk ook nog eens functioneel. Een rieten mand biedt talloze opbergmogelijkheden, zodat je huis er weer netjes en opgeruimd uitziet. Nog niet overtuigd? Lees dan snel verder, want hieronder vind je alle voordelen van rieten manden op een rijtje!

1. Rieten manden zijn functioneel


De rieten manden zoals die van het mandenhuys zijn ten eerste natuurlijk heel praktisch om in huis te hebben, aangezien je er spullen in kunt opbergen. Je hebt de keuze uit verschillende groottes, dus je kiest altijd een exemplaar dat bij jouw behoefte past. Rieten manden kun je zelfs op het toilet neerzetten, waar je op een stijlvolle manier toiletrollen en andere toiletbenodigdheden in kunt bewaren. En heb je bijvoorbeeld een urban jungle interieur met veel planten? Dan kun je de rieten manden gebruiken als een pot voor de planten. De manden zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, het maakt niet uit of je bijvoorbeeld een grote Monstera of kleine Pannenkoekplant hebt. 

Tip: zet een aantal manden van verschillende formaten met planten erin bij elkaar en creëer je eigen unieke plantenhoekje in de huiskamer.

2. Warme sfeer in huis met rieten manden


De rieten manden van Het Mandenhuys zien er daarnaast natuurlijk ook nog eens heel leuk uit. Het materiaal geeft een gezellige sfeer in huis en je kunt ze bijna overal neerzetten om je interieur een upgrade te geven. Rotan heeft daarnaast een warme kleur en uitstraling, waardoor het er extra knus uitziet als je dit materiaal aan je interieur toevoegt. Zet er bijvoorbeeld eentje naast de bank en doe er een dekentje en kussens in. Dit ziet er meteen een stuk opgeruimder uit. Krijg je het toch ineens koud, dan ligt de rieten mand met deken binnen handbereik!

3. Verkrijgbaar in verschillende soorten


Wil je een speels effect creëren met rotan manden? Kies dan voor rieten manden in verschillende kleuren, groottes en vormen. Rotan heeft van zichzelf een beige/bruine kleur, maar er zijn ook manden verkrijgbaar in zwart of een combinatie van meerdere kleuren. Verder heb je bij Het Mandenhuys de keuze uit bijvoorbeeld ronde of vierkante manden van rotan. Vind je het maar moeilijk kiezen? Ter inspiratie zetten we hieronder een aantal leuke opties voor je op een rijtje. Misschien zit hier ook wel een leuk exemplaar voor jou bij!

Rotan manden voor planten


We vertelden je al net dat rotan opbergmanden zeer geschikt zijn om als plantenpot te gebruiken. Ga voor een rond exemplaar waar één plant in past, of wat dacht je van een rechthoekige rotan mand waar je meerdere kleine plantjes naast elkaar zet? Rotan plantenbakken zijn dus geschikt voor vrijwel alle planten en ze sluiten perfect aan bij de huidige interieurtrends.

Rotan opbergmand met deksel


Gebruik je rieten manden voornamelijk om spullen in op te bergen, dan is een rieten mand met deksel een goed idee. Het deksel zorgt ervoor dat je huis er net wat opgeruimder uitziet en daarnaast beschermt de deksel de opgeborgen spullen ook tegen stof.

Rieten opbergmand met wielen


Bij Het Mandenhuys kun je ook rotan opbergmanden op wieltjes bestellen. Een rieten mand of kist met wieltjes is zeer praktisch als je van plan bent om zwaardere spullen zoals boeken in op te bergen. Vooral als je de zware spullen vaak heen en weer moet slepen. De wieltjes rijden heel soepel en dit scheelt je weer rugpijn!

Rieten wasmand met handvatten


De rieten opbergmanden met handvatten zijn ook heel handig om spullen in te vervoeren. Deze zijn zeer geschikt om bijvoorbeeld als wasmand te gebruiken. Rieten wasmanden staan namelijk erg leuk in de badkamer! Als je er de vuile was in doet, dan is het rotan materiaal eenvoudig schoon te maken met een lauw sopje. Qua design kun je kiezen voor een rieten, een leren of een handvat van textiel.

Rotan picknickmand


Rotan manden zijn ook buitenshuis te gebruiken, bijvoorbeeld als picknickmand. Ga bijvoorbeeld voor een flessenmand met een groot gebogen handvat om flessen wijn mee naar het park te nemen. Of wat dacht je van een rieten koffer waar ook een picknick kleed in past en die je helemaal vol kunt stoppen met zelfgemaakte sandwiches, salades en andere lekkernijen? Zeg nu zelf: zo’n rieten picknickmand en koffer op een kleedje in het park zien er een stuk leuker uit dan een saaie plastic shopper!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant