<p>Kringloop Oss.</p>

Kringloop Oss.

Gezellige koffiecorner bij Kringloopbedrijf Oss

  •   keer gelezen

Sinds kort kun je in de kringloopwinkel ook genieten van een vers gezet kopje koffie of thee, uiteraard met wat lekkers. Geheel in overeenstemming met de doelstelling van Kringloopbedrijven Maasland is een ruimte in de winkel ingericht tot een gezellige koffiecorner. De bediening wordt verzorgd door cliënten van Pijler zorg & wonen. 

Het dagbestedingsproject dat deze zomer is opgestart, functioneert tot volle tevredenheid van alle betrokkenen. Jos Canton van Kringloopbedrijven Maasland: “De dagbesteding past perfect bij onze doelstellingen. Het Kringloopbedrijf is bij uitstek een mooie plek om vaardigheden te oefenen en talenten te ontdekken. Daar komt bij dat we al een tijdje met het idee speelden om de winkel uit te breiden met een koffiecorner. Één en één is twee en in samenwerking met de enthousiaste mensen van Pijler zorg & wonen is het project in korte tijd al heel succesvol. We denken dan ook al voorzichtig aan uitbreiding naar onze vestiging in Heesch.”

Veilige omgeving
In de gemeenten Oss, Bernheze en Landerd zamelt Kringloopbedrijven Maasland gebruikte goederen en kleding in. Bruikbare spullen worden gesorteerd en na eventuele reparatie te koop aangeboden in de winkels in Oss en Heesch. Het kringloopbedrijf heeft geen winstoogmerk; de opbrengsten worden gebruikt om mensen die om wat voor reden dan ook een afstand tot de arbeidsmarkt hebben, een baan, scholing of leerwerktraject aan te bieden in een veilige omgeving. Op deze manier draagt het kringloopbedrijf bij aan het sociale klimaat in de deelnemende gemeenten en bovendien wordt door het stimuleren van hergebruik een substantiële bijdrage geleverd aan het milieu.
Kijk voor meer informatie op de website www.kringloopbedrijfoss.nl of bel (0412) 62 61 11.

Meer berichten