Popkoor NOIZ.
Popkoor NOIZ.

Fysiek repeteren is niet mogelijk, maar Popkoor NOIZ houdt de moed erin

Algemeen 538 keer gelezen

Het is voor veel verenigingen een lastige periode. Hoe ga je als koor bijvoorbeeld om met de huidige situatie? We maakten een rondje langs diverse koren in de gemeente Oss. Het verhaal is vandaag te lezen in Weekblad Regio Oss, hieronder lichten we Popkoor NOIZ uit Heesch uit.

Popkoor NOIZ was na de zomervakantie weer voorzichtig gestart met fysieke repetities. Op 1,5 meter afstand, zonder pauzes tussendoor en met de coronatoegangspas. “Maar helaas is het met de huidige maatregelen voor ons niet meer mogelijk om live te repeteren. Ook door alle kerstoptredens die gepland stonden is jammer genoeg een streep gezet. Ons eigen tweejaarlijkse grote optreden stond gepland voor 2021 maar was al doorgeschoven naar november 2022, we hopen natuurlijk heel erg dat dat wel door kan gaan”, aldus Meike Cremers, algemeen bestuurslid.

Zoom
Het koor startte in april 2020 met het organiseren van virtuele repetities via Zoom. “Je kunt dan niet echt samen zingen, maar het is toch een uurtje lekker thuis zingen en elkaar zien. We hebben zelfs een aantal virtuele optredens verzorgd. Met ons virtuele koorproject dit voorjaar hebben we samen met 55 enthousiaste gastzangers en –zangeressen uit de regio het nummer Roller Coaster ingestudeerd en opgenomen. Veel van de deelnemers zongen zelf ook in een koor maar die lagen door corona helemaal stil. We merken wel dat het animo en enthousiasme voor de virtuele repetities steeds minder wordt. Iedereen is het toch een beetje beu om de hele dag achter een beeldscherm te zitten.”
In de coronatijd is een aantal leden vertrokken bij NOIZ. “Het gebrek aan fysieke repetities heeft daar waarschijnlijk wel een rol in gespeeld. De binding met het koor lijdt daaronder en in je eentje thuis zingen was voor sommigen een brug te ver of simpelweg te moeilijk. Bovendien hebben we geen nieuwe leden kunnen aannemen. Dat was virtueel niet te doen en met alle maatregelen tijdens fysieke repetities was het ook lastig om potentiële leden uit te nodigen om te komen kijken. Enthousiastelingen zijn dan ook meer dan welkom om –hopelijk snel- kennis te komen maken met Noiz, we zijn vooral naarstig op zoek naar mannen.”

Toekomst
Popkoor NOIZ houdt de moed erin en hoopt snel weer fysiek te kunnen repeteren. “Om ons klaar te stomen voor onze show op 4 en 5 november 2022 in Nesterlé in Nistelrode. We zijn met een enthousiaste en ambitieuze club mensen en een dirigent die ondanks alle beperkingen toch het meeste uit ons koor en de repetities probeert te halen. Zo zingen we het voorlopig nog wel even uit.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant