<p>Superjacht door Macharense sluis maakt veel indruk. (Foto: Gabor Heeres, Foto Mallo)</p>

Superjacht door Macharense sluis maakt veel indruk. (Foto: Gabor Heeres, Foto Mallo)

80 meter lang superjacht door Macharense sluis maakt veel indruk

  •   keer gelezen

MACHAREN | Zo druk als vandaag is het in jaren niet in Macharen geweest. Honderden geïnteresseerden kwamen zaterdagochtend naar het dorp vanwege Galactica. Het 80,07 meter lange snelste aluminium superjacht ter wereld vertrok vandaag uit de Osse haven richting Macharen, waarna de reis verder gaat richting Harlingen. Daar wordt het 100 miljoen euro kostende jacht afgebouwd, waarna het eindresultaat te zien is op The Monaco Yacht Show.


Met behulp van sleepboten kwam Galactica -bij bouwer Heesen Yachts bekend als Project Cosmos- aan bij de Macharense brug. Dat was al precisiewerk, maar iets verderop bij de sluis al helemaal. Met nog geen twintig centimeter speling was een klein foutje niet mogelijk. Langs beide kanten van de sluis stonden medewerkers van Heesen Yachts met beschermende doeken voor in het geval het jacht een kleine afwijking zou maken. Rond 10.00 uur was het jacht de sluis voorbij en gaat het in eerste instantie richting Alblasserdam, waarna het verder vaart naar Harlingen. Daar zal het verder worden afgebouwd en proefvaarten maken op de Noordzee.


(Foto: Gabor Heeres, Foto Mallo)

Helikopterplatform
Wie de eigenaar van dit superjacht is, wil Heesen Yachts niet vertellen. Wat er in de boot zit, is geen geheim. Zo is er onder andere een bioscoop, zwembad van 7 meter, lift van kristalglas, helikopterplatform en royale beachclub. Met een topsnelheid van bijna 30 knopen is het één van de snelste superjachten ter wereld. De Galactica is het grootste jacht dat het Osse bedrijf ooit heeft gebouwd. 

Meer berichten