Advertorial

Werken anno 2021: van kantoortuin naar tuinkantoor

  •   keer gelezen

Dat thuiswerken het dagelijks (gezins)leven zou veranderen, had men kunnen voorzien. Mensen met een nog meer vooruitziende blik hadden daarbij kunnen voorspellen dat daarvoor meer maatregelen genomen zouden worden dan alleen het kopen van een extra laptop of accessoires zoals printer, ergonomisch verantwoorde muismat en toetsenbord (overigens: dit is het beste toetsenbord) en een headset voor vergaderingen. In tuinen worden nu namelijk complete kantoren opgetrokken. De kantoortuin is uit, het tuinkantoor is in. 

Nieuwe accessoires (wellicht aftrekbaar)

Het zal de lezer bekend voorkomen: buren, vrienden of familie die besluiten om hun bestaande schuurtje of tuinhuisje om te bouwen tot thuiswerkplek met alles erop en eraan, of een nieuw gebouwtje neerzetten. De buitenkeuken of lounge-overkapping heeft minder prioriteit gekregen, het tuinkantoor is de kantoortuin van de toekomst. Het is een investering waarvan de kosten - indien niet aftrekbaar via de werkgever - op de koop toe worden genomen. Menig werknemer heeft daar vanwege gecancelde vakanties en andere weggevallen uitstapjes immers het budget voor. Wie erover nadenkt om ook een dergelijke ingreep in het tuininterieur te doen, kan daarbij wel wat tips gebruiken. Klik hier voor de beste printer voor thuis en zie dat het aanbod onverminderd breed is. Informeren of gemaakte kosten gedeclareerd kunnen worden is raadzaam. 

Neutrale wand en standaard voorzieningen

Naast de accessoires om zo comfortabel mogelijk te werken, die men via Ubari.nl makkelijk kan vinden, worden er ook veel adviezen uitgewisseld om de rest van het tuinkantoor in te richten. Zo is de neutrale wand achter de thuiswerker in verband met vergaderingen een veelgenoemde tip. Niet iedereen hoeft immers te weten hoe het huis van deze werknemer, relatie of klant eruitziet. Virtuele achtergronden worden ook veel gebruikt, maar doen gekunsteld aan en kunnen bovendien wegvallen. Daarnaast moet alles aan de eisen van een reguliere kantoortuin voldoen: elektriciteit en wifi zijn essentieel evenals verwarming, lichtinval en ventilatie. Voorts wordt er doorgaans een sfeervolle plek gecreëerd, met planten, kunst en koffie- en theevoorzieningen. Het tuinkantoor is dan wel werk-gerelateerd, men heeft nu de kans om zelf de ambiance te bepalen. De huiselijke irritaties omtrent het thuiswerken zijn opgelost, al is straks de vraag wie er als eerste plaats mag nemen. Maar dat noemen we een luxeprobleem. 

Meer berichten