<p>De overhandiging van de cheque.</p>

De overhandiging van de cheque.

(Foto: )

WensAmbulanceBrabant krijgt cheque van Weekblad Regio Oss

  •   keer gelezen

OSS | Weekblad Regio Oss heeft afgelopen maandag namens Talvi Mediacentrum een cheque van 2520 euro uitgereikt aan Stichting WensAmbulanceBrabant. Vrijwilligers en chauffeurs Albert van Maasakkers en Barry van Brakel ontvingen de cheque uit handen van collega-bladmanager Jeroen van der Horst. 

Het bedrag komt van de kerstwensactie in alle regio-edities van Talvi Mediacentrum. “Dit helpt ons enorm”, aldus Albert. “We hadden niet verwacht dat het bedrag zo hoog zou zijn!” Met de ruim 2500 euro kan de stichting zes wensen van mensen in een terminale levensfase in vervulling laten gaan. 

WensAmbulance Brabant
Stichting WensAmbulance Brabant is in juni 2011 opgericht door twee gepensioneerde medewerkers van Ambulancezorg Brabant-Zuidoost. Oprichters Frans van Gerven en Giel van Genugten wilden terminaal zieke mensen nog één keer naar hun favoriete plek vervoeren en begeleiden. WensAmbulance Brabant vervoert mensen uit Noord-Brabant en aangrenzende regio’s vanuit hospices, zieken- en verpleeghuizen en vanuit huis. Wensvragers worden die dag begeleid door professionele vrijwilligers. De stichting heeft vijf ambulances en er zijn 160 vrijwilligers die vrijwel dagelijks klaar staan. De ambulances zijn uitgerust met comfortabele brancards. Het vervoer met de ambulance is kosteloos. De stichting is afhankelijk van donaties. Meer informatie op www.wensambulancebrabant.nl.

Meer berichten