Veel winkels gaan zaterdag sowieso open in Oss, ook diverse horecagelegenheden

  •   keer gelezen

Winkels mogen de deuren vanaf komende zaterdag weer open op afspraak, zo blijkt uit uitgelekte informatie in diverse media. In Oss hebben flink wat ondernemers aangegeven de deuren te gaan openen, ongeacht de definitieve boodschap morgenavond tijdens de persconferentie. Ook meerdere horecaondernemers zullen open gaan.

“Diverse winkels, horeca en salons gaan zaterdag 15 januari open. Als belangenorganisatie CMO begrijpen we de roep en de noodzaak voor een snelle opheffing van de lockdown en terugkeer naar de situatie van vorig jaar”, aldus Jack van Lieshout. De centrummanager roept de ondernemers wel op om zich aan voorzorgsmaatregelen te houden, zoals een mondkapjesplicht, 1,5 meter afstand houden en het beperken van het aantal bezoekers op dezelfde tijd. Voor de horeca gaat het om de controle van de QR-codes en verplichte zitplaatsen. “Hiermee geef je individueel en gezamenlijk als centrumondernemers een goed signaal af naar centrumbezoekers, medewerkers en ook naar de gemeente Oss dat we in staat zijn verantwoord te kunnen ‘openen’.”

Reactie gemeente Oss
“Net als de rest van Nederland heeft ook de gemeente Oss melding gekregen van winkels die zaterdag open willen gaan. We hebben begrip voor de zware situatie waarin winkeliers zich bevinden. We zien op een breed gebied dat ook andere sectoren steeds meer moeite krijgen om zich aan de maagregelen te houden. Tegelijkertijd blijft er sprake van een hoge besmettingsgraad en staat hulpverlening van zorg tot brandweer onder druk. We doen er alles aan om op de juiste plekken aandacht te vragen voor de balans tussen impact op de samenleving, daling van de besmettingen en belasting van de hulpverleners. Dat doen we lokaal met het Centrummanagement Oss. En verder vandaag in het burgemeestersoverleg van de Veiligheidsregio Brabant Noord en bij de bestuurlijke bijeenkomst van de VNG over economisch herstel na corona. Het is onze taak om te zorgen dat alle belangen en overwegingen op tafel liggen als het besluit genomen wordt. Vervolgens is het aan het kabinet als democratisch gekozen bestuur om een besluit te nemen. En als dat besluit genomen is, heeft de gemeente de taak om het uit te voeren. Hierover overleggen we met collega gemeenten en partijen in Oss.”

Meer berichten