Afbeelding

Voorleesplezier met De Nationale Voorleesdagen

Algemeen 149 keer gelezen

Het is van 26 januari tot en met 5 februari weer tijd voor De Nationale Voorleesdagen. Het doel is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen.

De Noord Oost Brabantse Bibliotheken trappen op woensdag 26 januari, De Nationale Voorleesdagen 2022 af met een livestream waarin het prentenboek van het jaar ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp wordt voorgelezen. Aanmelden voor deze livestream kan via de website van de Bibliotheek: www.nobb.nl.
Daarnaast is er een quiz voor peuters en kleuters in de Bibliotheek. Deze quiz staat in het teken van de prentenboeken top 10 en is in de hele periode van De Nationale Voorleesdagen te maken. Onder alle goede inzendingen wordt een prijs verloot. Deelnameformulieren zijn te verkrijgen bij de (jeugd)balie van jouw Bibliotheek.
Verder heeft de Bibliotheek speciaal voor De Nationale Voorleesdagen verteltassen gemaakt die in het teken staan van het boek Maar eerst ving ik een monster’. Deze verteltassen zijn gratis te leen en beschikbaar in de talen Pools, Turks, Arabisch en Nederlands. In de tas zit het prentenboek van het jaar en er zitten materialen in om samen met je kind te lezen, knutselen, praten en spelen. Reserveer de verteltas via www.nobb.nl of vraag ernaar bij de balie van jouw Bibliotheek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant