Carmelietenstraat
Carmelietenstraat

Carmelietenstraat wordt eenrichtingsverkeer tijdens bouw Walkwartier

  •   keer gelezen

OSS | Tijdens de bouw van het Walkwartier wordt de Carmelietenstraat eenrichtingsverkeer vanaf de Molenstraat. In eerste instantie wilde de gemeente Oss de straat helemaal afsluiten voor verkeer, maar uit onderzoek blijkt dat minder veilig te zijn voor de verkeerscirculatie in het centrum.

Door eenrichtingsverkeer in te stellen, blijven de ondernemers in de Carmelietenstraat gewoon bereikbaar. Centrummanagement Oss uitte al eerder haar zorgen over de bereikbaarheid van dit deel van het centrum. Het eenrichtingsverkeer is er voor gemotoriseerd verkeer. De straat is te smal om ook (brom)fietsers toe te laten. Ze moeten afstappen en over het trottoir lopen of een andere route nemen. Leerlingen van het TBL kunnen tijdens de bouw de ingang aan de Carmelietenstraat niet gebruiken, maar de ingangen aan de Oostwal en Molenstraat.

Aanpassingen
De gemeente Oss gaat investeren in nieuw straatwerk en de verkeerslichtenregeling op de kruising Walstraat/Oostwal moet worden aangepast. Ook komt er aangepaste bebording in de gehele directe omgeving. Tijdens de hoogbouw van de flat wordt een crashdeck geplaatst. Daardoor worden verkeersdeelnemers beschermd tegen vallende objecten. De totale kosten voor de aanpassingen van de infrastructuur en bijbehorende beheersmaatregelen aan de Carmelietenstraat, Walstraat en omgeving komen uit op 288.200 euro.

Meer berichten