Wat zijn de mogelijkheden van investeren in verschillende valuta?

  •   keer gelezen

Om jouw vermogen te investeren, zijn er verschillende valuta’s waar je in kunt investeren. De valutahandel is een populaire markt onder veel serieuze handelaren. Sinds enkele jaren is de valutahandel vergezeld door een nieuwe markt waarin digitale munten die gebruik maken van de blockchain technologie centraal staan. Deze munten worden cryptocurrencies genoemd, waarvan Bitcoin veruit de meest bekende is. Steeds meer beleggers zien in dat cryptomunten een goede toevoeging zijn in hun beleggingsportefeuille en worden actief in de opkomende cryptomarkt. Het investeren in cryptomunten is niet eenvoudig en is niet te vergelijken met andere markten als de aandelen- of valutamarkt. Om te investeren in deze digitale valuta, is het belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je gaat investeren. Technische en fundamentele analyses zijn hierbij een belangrijk onderdeel, waar je jouw beleggingsstrategie op kunt baseren.

Fundamentele analyse

Bij het beleggen voor de lange termijn is het toepassen van een fundamentele analyse de eerste stap. In een fundamentele analyse doe je onderzoek naar de achtergrond van een cryptoproject. Het doel hierbij is om een inzicht te krijgen in de achterliggende waarde van een munt. Zo kun je bepalen of een cryptoproject in de toekomst nog steeds een waarde heeft. Wanneer je gaat beleggen voor de lange termijn, heb je geen last van de koersschommelingen. De ogen zijn gericht op de lange termijn, wat voor een hoop rust kan zorgen. Door bijvoorbeeld periodiek extra geld te beleggen in een belegging waar een fundamentele analyse van hebt gedaan, is een veelvoorkomende manier om te beleggen. Deze methode wordt ook wel de DCA-methode genoemd, waarbij je periodiek je beleggingsportefeuille vergroot. DCA staat voor Dollar Cost Average, wat inhoudt dat je door periodiek te kopen een gemiddelde koopprijs krijgt. Wanneer je verwacht dat een belegging de komende jaren enorm gaat stijgen, zal je door het periodiek aankopen een relatief lage gemiddelde aankoopprijs hebben.

Technische analyse

Naast de fundamentele analyse heb je ook de technische analyse. Bij de technische analyse worden de grafieken flink onder de loep genomen. Technische analyse kun je zowel voor de korte als de lange termijn gebruiken. Op basis van indicatoren en prijsactie kun je analyseren waar de koers heen gaat en hierop anticiperen. Er zijn enorm veel verschillende indicatoren die je kunt gebruiken en patronen in de grafiek te ontdekken, die je eerst goed zal moeten begrijpen en toepassen. 

Investeren in crypto met Yieldt

Bekijk de website van Yieldt voor meer informatie over deze manier van investeren. Hier kun je ontdekken hoe Yieldt te werk gaat en hoe jij kan profiteren van deze werkwijze!

Meer berichten