De heren van Dynamico. (Rachelle Fotografie)

Dynamico loopt na goede serie tegen nederlaag aan

Sport 227 keer gelezen

ARNHEM | De goede reeks van Dynamico is doorbroken. Na drie zeges op rij moest de ploeg in de eredivisie handbal het hoofd buigen voor DFS Arnhem: 33-28 na een ruststand van 19-17. Ondanks het verschil van vijf was er toch hét gevoel dat het duel anders had kunnen aflopen.

Na een sterke beginfase stokte het sterke spel van de Oss/Heesche brigade bij 10-12 volledig. Met name verdedigend kreeg de ploeg van trainer Vladan Mijalkovic de boel even niet meer op de rit. Omdat de ene na de andere tegengoal viel, moest Dynamico veel energie geven om een acceptabele stand op het scorebord bij rust te hebben. Dat lukte wel: 19-17. Wat in de eerste helft opviel was dat toen al tien spelers van Dynamico gescoord hadden.
Het moest in de tweede helft defensief stukken beter. De eerste drie minuten boden weinig hoop door opnieuw drie tegentreffers (21-18), maar vanaf dat moment begon het weer te draaien in de verdediging. Dynamico kwam puntje voor puntje dichterbij en toen was daar op de break de gelijkmaker van Joeri Dorrestein: 24-24. Het momentum lag even bij de blauw formatie, maar meerdere kansen om de eerste voorsprong sinds 11-12 te grijpen werden verspeeld.
Een penalty en tijdstraf van Joeri Dorrestein deden in eerste instantie nog weinig pijn, omdat keeper Erwin van den Elzen op zijn lijn de strafworp stopte. Maar toen in de aanval erop ook Jesper van Kessel twee minuten kreeg (zijn derde, dus rood), kwam Dynamico met vier veldspelers tussen de lijnen te staan. Daar wisten de Arnhemmers wel raad mee Het ritme was doorbroken, vier tegentreffers werden slechts beantwoord door twee goals: 28-26. Bij die stand en circa 9,5 minuut op de klok nam trainer Vladan Mijalkovic een time-out, maar de plannen die hij daar in zijn ploeg meegaf, kwamen niet uit. De 29-26 was een mentale tik, waarna nog eens vier tegengoals op rij volgden. De 33-26 deed geen recht aan de verhoudingen, al maakten Jari van Vliet en Thomas van Kessel de score nog iets draaglijker: 33-28.