Kay Tejan na de 1-0.

TOP Oss verslaat Jong AZ en opnieuw is Tejan de grote man

Voetbal 728 keer gelezen

OSS | TOP Oss ontvangt komende vrijdag met veel vertrouwen FC Den Bosch. De Ossenaren wonnen na de 1-3 winst afgelopen vrijdag bij Helmond Sport vanavond met 1-0 van Jong AZ. Kay Tejan maakte na 65 minuten de enige treffer van de wedstrijd. Alweer zijn vierde goal deze week van de bedrijvige aanvaller.

Voor rust was er nog weinig te beleven in het (vrijwel) lege Frans Heesen Stadion. TOP Oss was wel de betere ploeg en kreeg via Jearl Margaritha de eerste kans van de wedstrijd. Het eerste schot van de Alkmaarders was van Ernest Poku, maar vloog ver naast de goal van doelman Norbert Alblas. Tien minuten voor rust kregen Joshua Sanches en Kay Tejan kansjes, maar in de 0-0 stand kwam geen verandering.
De tweede helft was leuker om naar te kijken. Het aanvallende spel werd na ruim een uur beloond met een doelpunt van Tejan, die doelman Beau Reus passeerde en binnen werkte. De Osse defensie stond als een huis, maar toch bleef het oppassen voor de snelle, behendige voorwaartsen. Eén keer moest Alblas serieus redding brengen, toen Thijs Oosting een kopbal richting kruising zag gaan. Aan de andere kant was het wachten op de 2-0. Tejan rende achter iedere bal aan en zag zijn harde werken bijna de beslissing opleveren. Het bleef bij 1-0, waarmee de Ossenaren klimmen naar plek vijftien. Lees later deze week interview met Kay Tejan en Jearl Margaritha.