Foto:

‘Het kan in jouw straat gebeuren of in je huis’

  •   keer gelezen

BERGHEM | EHBO-vereniging Berghem start op donderdag 3 februari met de EHBO-cursus in Zalencentrum De Merx aan de Burgemeester van Erpstraat 25 in Berghem.

Deze cursus omvat de basiskennis van de Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO), Kinder EHBO en de cursus Reanimatie met onder andere het gebruik van een Automatische Externe Defibrillator (AED). De cursusavonden zullen plaatsvinden van 19.30 tot 21.30 uur en worden gegeven door een kaderinstructeur met ondersteuning van ervaren EHBO’ers en LOTUSslachtoffers. Je krijgt tijdens de cursus allerlei informatie over het menselijk lichaam en hoe je moet handelen. Je leert ook om in alle gevallen zelf rustig te blijven en ervoor te zorgen dat er geen gevaar voor het slachtoffer is, maar ook niet voor jezelf. De kosten van deze cursus -die in veel gevallen te declareren zijn bij uw ziektekostenverzekering- zijn 225 euro. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Ans van der Burgt, telefoonnummer (06) 12 87 55 59 of mail naar ehboberghem@gmail.nl. Kijk voor meer informatie op www.ehboberghem.nl.

Enorme kick
Volgens Van der Burgt is er niets mooiers dan iemand kunnen helpen mocht dat nodig zijn. “Het kan in jouw straat gebeuren of in je huis. Je vader of moeder bijvoorbeeld of je eigen kind. Dat is verschrikkelijk om mee te maken. Het is dan belangrijk dat je weet hoe je moet handelen, want iedere seconde telt. Het geeft een enorme kick als je iemand tijdens een noodsituatie kan helpen. Schrijf je daarom in voor een cursus.”

Evenementen
Maar EHBO’ers zijn ook onmisbaar bij evenementen. Evenementen krijgen echter alleen een vergunning als er EHBO-inzet is. Bij te weinig vrijwilligers moeten er strepen door activiteiten worden gezet. Dat wil toch niemand? “Als je lid wordt van een EHBO-verenigingen, kom je ook op veel plekken. Dat varieert van het motorcross en wielrennen tot de carnavalsoptocht of het dansmariekestoernooi. Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse zijn we actief om blaren te prikken. Het vrijwilligerswerk is zo divers en leuk, alleen handjes zijn heel erg nodig.”

Meer berichten