Bernhoven in zwaar weer, ontslag voor 100 tot 120 man

  •   keer gelezen

UDEN | Ziekenhuis Bernhoven verkeert in financieel zwaar weer. Om het ziekenhuis weer vitaal en financieel gezond te maken zal er onder meer 100 tot 120 man personeel ontslagen moeten worden. Het gaat hier voornamelijk om functies in de ondersteunende diensten. 

De afgelopen jaren zijn de kosten voor de bedrijfsvoering in het ziekenhuis uit de pas gaan lopen. De kosten zijn structureel hoger komen te liggen dan wat contractueel was afgesproken met zorgverzekeraars en andere partners, en wat als marktconform gezien wordt in vergelijking met andere collega-ziekenhuizen, zo laat het ziekenhuis weten.

Ontslag en samenwerken
Het is de taak van interim bestuurder Hans Feenstra om de boel weer op orde te stellen. Hij nam eind vorig jaar het stokje over van algemeen directeur Geert van den Enden. In samenwerking met adviesbureau KPMG is er een zogeheten ‘masterplan’ gemaakt, dat op 1 maart helemaal klaar is. In dit plan staan de ingrediënten die ervoor nodig zijn om Bernhoven in een periode van 2 jaar weer financieel gezond te maken. Uitgangspunt is een totale ombuiging van 20 miljoen euro op jaarbasis, waaronder inkrimping van het personeelsbestand, waarin het gaat om 100 tot 120 fulltimebanen in de ondersteunende diensten. Er wordt daarnaast gekeken naar een vaste samenwerkingspartner in de vorm van een ander ziekenhuis of verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg. Wat onder andere ook aandacht krijgt in het reorganisatieplan is verhoging van de productiviteit, een eigentijds ICT-systeem en een meerjaren-investeringsagenda.

Meer berichten