Afbeelding

Training voor volwassenen die last hebben van slapeloosheid

Algemeen 648 keer gelezen

Goed slapen is voor iedereen erg belangrijk. We willen ons overdag fit voelen en niet slaperig of uitgeblust. Slapen is nodig om tot rust te komen, lichamelijk en geestelijk te herstellen en weer energie te krijgen voor een nieuwe dag. 

Wanneer men niet goed slaapt kan men daarvan overdag negatieve gevolgen ondervinden. Men kan zich prikkelbaar en futloos gaan voelen en daardoor moeite krijgen om zich te concentreren. Sociale contacten en andere bezigheden kunnen hierdoor afnemen. Dit kan tot overbelasting of somberheid leiden.
Hoe doe je dat, goed slapen? In de training ‘Beter slapen doe je zo!’ van ONS welzijn proberen ze hier een antwoord op te geven. De cursus is bedoeld voor volwassenen die last hebben van slapeloosheid en actief willen leren om hierin verandering te brengen. Aan de cursus kunnen zes tot tien personen deelnemen. In de training leren deelnemers vaardigheden om slaap positief te beïnvloeden. “We staan stil bij de vraag: ‘Hoe zit mijn slaap in elkaar en hoe leer ik meer controle te krijgen over zaken die mijn slaap negatief beïnvloeden?’ De training richt zich op het verminderen van bestaande slapeloosheid en op het voorkomen van chronische slaapproblemen”, aldus trainers Martijn van Kreij en Ingrid Bach. “De resultaten zijn super. Gemiddeld acht van de tien deelnemers ervaren ook daadwerkelijk een verbetering in de slaap na afloop van de training. Een reactie die we terugkregen van één van de deelnemers een paar maanden na afloop van de training: ‘Ik kan niet anders zijn dan blij. Al die maanden nu geen slaapmedicatie gebruikt. Ik ga rond 24.00 uur naar bed en sta consequent op tussen 07.00 uur en 07.30 uur.”
Voor de training begint, vindt er een kennismakingsgesprek plaats met de trainers. Hierin krijgen deelnemers individueel nadere informatie over de training. Er wordt gekeken of de training past en er is gelegenheid om vragen te stellen. Aanmelden via www.ons-welzijn.nl of mail naar slapendoejezo@ons-welzijn.nl. De zes bijeenkomsten vinden plaats tussen 10 maart en 14 april van 19.00 tot 21.00 uur bij ONS welzijn aan de Schadewijkstraat 6.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant