Verbouwing Raadhuis Ravenstein is klaar, officiële opening op 31 januari

  •   keer gelezen

RAVENSTEIN | Eind 2018 startte een burgerinitiatief om het Raadhuis in Ravenstein toegankelijk te houden voor inwoners en bezoekers van Ravenstein. Daarvoor richtte Donato’s Gewoon Bijzonder, Toeristisch Informatiepunt Ravenstein (TIR), de Heemkundekring Land van Ravenstein en het Sint Barbara Gilde de Stichting Ravensteins Raadhuis op. De verbouwing van het historische raadhuis is nu klaar. Op maandag 31 januari is de officiële opening.

Donato’s Gewoon Bijzonder huurt het monumentale pand voor hun winkel en restaurant. Ook vind je het Toeristisch Informatiepunt Ravenstein (TIR), de Heemkundekring Land van Ravenstein en het Sint Barbara Gilde in het gebouw. Maar voordat zij hun intrek konden nemen, moest er eerst verbouwd worden. Dit rijksmonument is nu klaar voor de toekomst. Het Raadhuis Ravenstein is nu weer het levendig middelpunt van het historisch centrum voor bezoekers en bewoners.
De stichting houdt zich bezig met activiteiten, arrangementen en evenementen voor toerisme en cultuur historisch erfgoed. De stichting en de gemeente Oss maakten samen een haalbaar bedrijfsplan voor het Raadhuis Ravenstein.

Meer berichten