Nieuwbouwproject Linck.
Nieuwbouwproject Linck.

Gemeente Oss en AM tekenen ontwikkelovereenkomst voor nieuwbouwproject Linck

Algemeen 1.883 keer gelezen

OSS | Wethouder Joop van Orsouw en Jaap van Engelshoven namens gebiedsontwikkelaar AM ondertekenden vandaag e ontwikkelovereenkomst voor het nieuwbouwproject Linck. 

De gemeente Oss schreef in maart 2021 een tender uit voor de herontwikkeling van het voormalige belastingkantoor aan de Raadhuislaan Noord en het achtergelegen parkeerterrein de Maasvallei. Doel is om hier een duurzaam, levendig en aantrekkelijk gemengd stedelijk gebied van te maken. Met de ondertekening van de ontwikkelovereenkomst kiest de gemeente Oss definitief voor het plan van gebiedsontwikkelaar AM, genaamd Linck. Van Orsouw: “In het plan Linck staat ontmoeting centraal. Het gaat uit van geclusterd wonen en het delen van voorzieningen. Zowel binnen als buiten. Het is de toekomst van binnenstedelijk bouwen in Oss.”

Linck
Linck is een nieuwe schakel in de stad Oss waarbij ontmoeten, verbinden, wonen, werken en beleven centraal staan. Op de locatie van het voormalige belastingkantoor en het parkeerterrein Maasvallei komen ruim 200 woningen voor jong en oud(er) in een mix van huur en koop.Door het delen van voorzieningen, zoals een gezamenlijke daktuin en meerdere collectieve ruimten verspreid over de gebouwen, ontstaat verbinding en ontmoeting tussen bewoners en buurtgenoten. De bruggen in het plan maken deze verbinding zichtbaar.
Naast maatschappelijke en commerciële voorzieningen komen er in het plan Linck ook etalagefuncties voor het bedrijfsleven. Aan de zijde van de Raadhuislaan zal dit in de plint bijdragen aan de levendigheid van de Raadhuislaan. Linck is ook klimaatadaptief, klimaatneutraal en natuurinclusief en levert een waardevolle bijdrage aan de biodiversiteit van de plek en de stad. Het plan biedt duurzame en haalbare oplossingen. Denk aan oplossingen zoals groene daken, groen binnenhof, herbruikbare materialen en waterberging. Onder het parklandschap zijn parkeerplekken en daarmee wordt het gebied autoluw.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant