Afbeelding
Advertorial

Nooit trendgevoelig en multifunctioneel: ronde spiegels

Algemeen 105 keer gelezen

De mogelijkheden van een ronde spiegel beperken zich niet tot de badkamer of het toilet. Het tijdloze item doet in veel huishoudens ook dienst als decoratie in welk vertrek dan ook. Spiegels maken een ruimte immers optisch groter en zorgen voor meer licht. Zo zijn ze nooit trendgevoelig en multifunctioneel!

Ronde spiegels in alle maten en diktes

Op de site van Glaswebwinkel doe je veel inspiratie op voor een op het eerste gezicht simpel accessoire als een ronde spiegel. Allereerst zijn er de ronde spiegels zoals die ooit bedoeld waren: in de badkamer en op het toilet. Deze worden pas compleet met een kleine ronde (toilet) of een groot rond exemplaar (badkamer). Ze zijn in alle maten en diktes te bestellen en er zijn diverse manieren om ze aan de muur op te hangen. Dat kan met speciale spiegelkit of dubbelzijdige spiegeltape, maar dan is de ophanging van een spiegel wel definitief: bij een verhuizing moet de spiegel met grof geweld van de wand verwijderd worden. Er bestaan ook speciale spiegel-montagesets. Deze maken het mogelijk de spiegel ongeschonden te verplaatsen. 

Decoratieve spiegelwand

Wat kun je allemaal met een ronde spiegel? Meer dan je denkt dus! Zo hebben veel mensen boven hun bankstel een verzameling ronde spiegels van diverse afmetingen opgehangen, of juist één grote. Dit geeft een speels en decoratief effect, biedt de ruimte een eigenzinnige aanblik en creëert de reeds genoemde optische ruimte - en daarmee meer licht. Het oogt een klein beetje jaren ‘70, omdat in dat decennium veel behang met cirkels onze muren sierden. De min of meer verplichte kleuren waren toen bruin, oranje, rood en oker, maar doordat men nu spiegels gebruikt wordt het kleureffect dynamischer. 

Slaapkamer: walk-in en kaptafel

Ook de slaapkamer, het trappenhuis, de hal en andere vertrekken worden om deze redenen in menig huishouden opgesierd met één of meer ronde spiegels. In de walk-in is er de manshoge passpiegel, maar een hoekje voor de make-up (een klassieke kaptafel) maak je compleet met een ronde spiegel. Platte, ronde vormen hebben geen invloed op de praktische grootte van een ruimte. Er zijn zelfs slaapkamers met spiegels aan het plafond - het is niet ieders smaak, maar de mogelijkheid is er. 

Zelfs in de tuin!

Het optische ruimte-effect houdt niet op als we ons naar buiten verplaatsen: spiegels in tuinen komen ook steeds vaker voor. Ze worden aan tuinmuren, schuren of aan het huis bevestigd. Tijdens een feestje kunnen gasten hier even hun make-up checken, maar bovenal geeft de weerkaatsing van de zon en alle kleurenpracht een extra dimensie aan elke tuin. Het is hier trouwens raadzaam om de spiegels te bevestigen met een montageset. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant