Herman van Kessel, lijsttrekker van PvdA Oss.
Herman van Kessel, lijsttrekker van PvdA Oss.

PvdA zaterdag in Osse centrum de straat op met het Woonmanifest

Politiek 367 keer gelezen

OSS | PvdA Oss gaat zaterdag 19 februari de straat op voor het belangrijkste thema van de gemeenteraadsverkiezingen: betaalbaar wonen. Onder aanvoering van lijsttrekker Herman van Kessel gaan kandidaat-raadsleden en vrijwilligers om 13.00 naar het centrum van Oss. Ze gaan de straat op met het Woonmanifest, dat samen met de Tweede Kamerfractie van de PvdA is opgesteld. 

Van Kessel: “Iedereen verdient het om te kunnen wonen op een fijne plek waar je je thuis voelt. Maar zo’n fijn thuis in de gemeente Oss is voor veel mensen onbereikbaar geworden. De huren rijzen de pan uit en een betaalbare woning is nog nauwelijks te vinden. Ondertussen nemen huisjesmelkers en buitenlandse investeerders de gemeente Oss over. Starters en gezinnen zijn de dupe. Dat moet en kan anders.” 

Negen punten
Het Woonmanifest bevat negen punten om de wooncrisis te bestrijden. Allereerst wil de PvdA dat minstens 40 procent van de nieuwe woningen gebouwd worden in het sociale segment. En nog voor de verkiezingen behandelt de Tweede Kamer de ‘Wet Voldoende Betaalbare Huurwoningen’ van PvdA, GroenLinks en SP. Daarnaast wil de PvdA een aanpak voor het isoleren van tochtige huizen, en meer geld vanuit Den Haag naar gemeenten om voorzieningen zoals de bibliotheek, het speeltuintje, het buurthuis en fatsoenlijk openbaar vervoer in stand te houden of te verbeteren. 

Bereikbaar
De PvdA Oss is zaterdag 19 februari van 13.00 uur tot 14.00 uur te vinden in het centrum van Oss. Ben je er dan niet, maar wil je toch iets kwijt over de woonproblematiek in de gemeente Oss? Neem dan contact op met de PvdA door een mail te sturen naar Oss@PvdA.nl. Wil je het Woonmanifest tekenen? Dat kan vanaf zaterdag op pvda.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant