Afbeelding

Reacties uit de Osse politiek: ‘Ik had dit echt niet verwacht’

Politiek 3.823 keer gelezen

De VDG is met 11 zetels veruit de grootste partij van de gemeente Oss geworden. “Dit had ik echt niet verwacht”, reageerde lijsttrekker Frank den Brok.

Na de definitieve uitslag klonk er in het Osse gemeentehuis hard gejuich uit het ‘VDG-kamp’. Den Brok: “Zelf had ik op 9 zetels gerekend, maar toen we op een gegeven moment op 10 stonden, was ik erg tevreden. Dat we uiteindelijk op 11 komen, is echt fantastisch. We hebben het erg goed gedaan in de dorpen, maar ook in de stad.” Voor komende maandag wil de VDG al een informateur aan het werk zetten. “Die hebben we nog niet, maar we gaan gas geven. We pakken de regie en gaan aan het werk.”

Verlies
De SP was de grootste partij, maar zakt van 11 naar 8. VVD levert een zetel in (4 naar 3), net als Beter Oss (van 3 naar 2). Beter Oss-lijsttrekker Joop van Orsouw is zeer teleurgesteld. “We hebben als coalitie goede dingen bereikt en er staat nog zoveel moois op het programma. We hebben als Beter Oss ook nog nooit zoveel campagne gevoerd en hadden 26 mensen op de lijst staan. Ik vind echt dat we deze nederlaag niet hebben verdiend.” Gaan we Van Orsouw ook de komende vier jaar als wethouder aan het werk zien? “De VDG heeft de sleutel in handen. Ze kunnen ook de coalitie ingaan met D66 en GroenLinks, maar dan is de toekomst onduidelijk. Met Beter Oss weet je wat je in handen hebt.”
Een andere coalitiepartij, de VVD, zakte ook en wel van 4 naar 3. Het CDA blijft op 4 staan.

D66
Een historische winst voor D66, die nog nooit 3 zetels in de Osse gemeenteraad hadden. “We zijn zeer tevreden”, aldus lijsttrekker Bekir Atman. “We hebben ons doel bereikt. Het is een duidelijk signaal van de kiezer dat ze het in ons zien zitten. Hoe het nu verder gaat? We wachten af wat de VDG gaan doen. We horen graag van ze.” Ook GroenLinks gaat van 2 naar 3. Lijsttrekker Dolf Warris. “Dit is fantastisch, GroenLinks is een echte Osse partij geworden. We zijn een partij die een eigen geluid laten horen en altijd handelt in het belang van de gemeente. Deze 3 zetels zijn een enorme beloning voor het werk van onze hele club.”

Nieuwelingen
Nieuw in de gemeenteraad zijn DDO (1) en FVD (1). Dat is hetzelfde aantal als de PvdA, waarbij Herman van Kessel de gemeenteraad ingaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant